Kompatibilní verze
Marinated lobster tail with bread salad and avocado soup (Tetsuya Wakuda)
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Lobster
- 1000 g water
- 1 fresh lobster tail, uncooked (see Tips)
- ice cubes
- cold water
Marinade
- 50 g eschalots, cut into halves
- 10 g fresh tarragon, leaves only
- 10 g fresh chives, cut into pieces
- 30 g rice wine vinegar
- 70 g extra virgin olive oil
- 2 tsp walnut oil
- sea salt, to taste
- ground black pepper, to taste
Bread salad
- 20 g extra virgin olive oil
- 20 g red capsicum, cut into pieces (1 cm)
- 20 g green capsicum, cut into pieces (1 cm)
- 20 g yellow capsicum, cut into pieces (1 cm)
- 20 g pickled capers, rinsed
- 2 anchovy fillets
- 1 egg yolk
- 1 slice sourdough bread, crusts removed, cut into small pieces (1 cm - see Tips)
- sea salt, to taste
- ground black pepper, to taste
Avocado soup
- 1 - 2 ripe avocados (approx. 250 g)
- 500 g milk, cold
- sea salt, to taste
- 1 - 2 pinches cayenne pepper, to taste
Serving
- eschalot, finely diced, to garnish
- salmon caviar, to serve (optional)
- extra virgin olive oil, to drizzle
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2275.2 kJ / 541.7 kcal
- Protein
- 19.6 g
- Sacharidy
- 13.9 g
- Tuk
- 44.8 g
- Nasycený tuk
- 9.2 g
- Vláknina
- 6.3 g
- Sodík
- 1304.7 mg
Alternativní recepty
Hasselback beetroot salad with macadamia cream
1h
Slow cooked beef with wasabi mash (Louise Keats)
29hod. 45min
Crayfish pâté
4h 45min
Prawn bisque with lemon myrtle (Andrew Fielke)
55min
Avocado with egg and salmon tartare
50 Min
Tetsuya Wakuda's Marinated lobster tail with bread salad and avocado soup (TM6)
30 min
Tomatoes with wasabi dressing
10 min
Asparagus and pipis (clams) risotto
1h 30min
Pumpkin and ginger soup
35min
Lamb cutlets with spinach and pea purée
40 min
Gin and cucumber cooler
10 min
Scallops with pea purée
25 min