
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Avocado cream
- 200 g avocado flesh only, cut into pieces
- 1 spring onion/shallot trimmed and cut into pieces (2 cm)
- 20 g lemon juice
- 100 g crème fraîche
- 50 g extra virgin olive oil
- ¼ tsp salt
- 2 pinches ground black pepper
Salmon
- 4 fresh skinless, boneless salmon fillets (approx. 150 g each, 3 cm thickness - see Tips)
- salt to season
- ground black pepper to season
- 4 dried bay leaves
- 1 lemon cut into slices, pips removed
- water to fully submerge bags (not higher than the 2L maximum fill level)
- 30 g lemon juice (approx. ½ lemon) or 1 level tsp ascorbic acid powder
- 1 spring onion/shallot trimmed and cut into thin slices, for garnishing
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 609.4 kcal / 2559.3 kJ
- Protein
- 31.5 g
- Tuk
- 52.7 g
- Sacharidy
- 1.6 g
- Vláknina
- 4.5 g
- Nasycený tuk
- 14.2 g
- Sodík
- 234.5 mg
Alternativní recepty
Stuffed tomatoes
50min
Turkey roll with cranberry and cherry sauce
2hod. 30min
Wonton soup
1hod.
Sous vide strawberries with white chocolate mousse (TM5)
2hod.
Yu xiang rou si (Yuxiang pork)
30min
Anise-cured salmon
14hod. 10min
Five-spice duck with mushrooms, Asian vegetables and rice
1hod. 5min
Mediterranean seafood rice with chorizo
1hod. 5min
Prawn wontons
2hod.
Asian crab cakes with wasabi mayonnaise
1hod. 30min
XO sauce
1hod. 50min
Chilli mussels with thyme and tomatoes
40min