Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Garam masala
- 2 spsk peberkorn, sorte
- 2 spsk korianderfrø
- 1 spsk spidskommenfrø
- 1 tsk nellike
- 1 spsk chilipulver
- 1 spsk gurkemeje, stødt
- 1 laurbærblad, tørret
- ½ spsk kardemomme, stødt
- 1 tsk ingefær, stødt
- 1 tsk kanel, stødt
- ⅓ tsk muskatnød, stødt
Tikka masala
- 150 g løg, halveret
-
60
g ghee, i mindre stykker
nebo 60 g smør, usaltet, skåret i mindre stykker -
800
g hakkede tomater
nebo 800 g flåede tomater -
1 ½ - 2
tsk grøntsagsbouillon
nebo 1 - 1 ½ grøntsagsbouillon, terning (til 0,5 l) -
1
spsk farin
nebo 1 spsk sukker - ⅓ tsk salt
- 450 - 500 g blomkålsbuketter (fra ca. 1 blomkål)
- 1 dåse hvide kikærter, dåse, drænet (ca. 350 g)
- 100 g fløde, min 30 % fedt
- 50 - 80 g naturel yoghurt
- fløde, min 30 % fedt, til at drysse med
- korianderblade, frisk, til pynt
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2018.9 kJ / 482.5 kcal
- Protein
- 13.9 g
- Sacharidy
- 51.1 g
- Tuk
- 29.3 g
- Nasycený tuk
- 15.9 g
- Vláknina
- 15.8 g
- Sodík
- 990.8 mg