Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 10 g di burro
- 2 cucchiai di farina tipo 00
- 200 g di farro
- 200 g di riso
- 200 g di orzo perlato
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 1 - 2 cucchiaini di spezie (cannella, zenzero, chiodi di garofano, noce moscata), a seconda dei gusti
-
250
g di miele
nebo 250 g di zucchero di canna - 100 g di olio di semi di girasole
- 150 g di panna (min. 30% di grassi)
- 3 uova
- 3 tuorli
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
- Nutriční hodnoty
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1665 kJ / 398 kcal
- Protein
- 8.8 g
- Sacharidy
- 56.3 g
- Tuk
- 16.9 g
- Vláknina
- 2.9 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Ciambella classica
55min
Plumcake alle mandorle
1h 5min
Ciambellone integrale noci e fichi
2h
Ciambella all'acqua
1h
Ciambellone con crema all'arancia
55min
Ciambellone alla frutta secca
55min
Ciambelline al vino rosso passito
1h
Maritozzo romano
11h
Ciambellone veloce allo yogurt
40min
Pizza di pasqua dolce
3h
Ciambella del mugnaio
40min
Ciambella farcita allo yogurt
2h