Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 150 gramů mrkve, na kousky (2 cm)
- 250 gramů pórku, na kousky (2 cm)
- 1 polévková lžíce kari
- 50 gramů olivového oleje
- 600 gramů máslové dýně, oloupané a zbavené semínek, na kousky (3-4 cm)
-
500 - 600
gramů vody
nebo 500 - 600 gramů zeleninového vývaru - 1 čajová lžička soli
- 1 špetka mletého černého pepře
-
100
gramů smetany, min. 30 % tuku
nebo 100 gramů neslazeného kondenzovaného mléka -
krutony, na ozdobu
nebo čerstvá pažitka, nasekaná, nebo smetana na ozdobu
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1152.7 kJ / 275.8 kcal
- Protein
- 5 g
- Sacharidy
- 21.4 g
- Tuk
- 18.9 g
- Vláknina
- 6.2 g
Alternativní recepty
Brokolicový krém
30 min
Hrášková polévka s crème fraiche a křupavou šunkou
1h
Rajská polévka s kořenovou zeleninou
30 min
Čočka na kari s dýní v páře
1h 15 min
Krémová cuketová polévka s mátou a cukrovým hráškem
35 min
Čočkovo-dýňová polévka
1h
Velikonoční pusinková hnízda
3h 20 min
Krémová hrášková polévka
40 min
Dýňová polévka, ryba se zeleninou a rýží a jablkovo-hruškový crumble
1h
Dýňová polévka se smetanou
40 min
Krémová zeleninová polévka
35 min
Carpaccio z červené řepy s burattou (s krytem mixovacích nožů 2v1)
1h 30min