Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 150 gramů mrkve, na kousky (2 cm)
- 250 gramů pórku, na kousky (2 cm)
- 1 polévková lžíce kari
- 50 gramů olivového oleje
- 600 gramů máslové dýně, oloupané a zbavené semínek, na kousky (3-4 cm)
-
500 - 600
gramů vody
nebo 500 - 600 gramů zeleninového vývaru - 1 čajová lžička soli
- 1 špetka mletého černého pepře
-
100
gramů smetany, min. 30 % tuku
nebo 100 gramů neslazeného kondenzovaného mléka -
krutony, na ozdobu
nebo čerstvá pažitka, nasekaná, nebo smetana na ozdobu
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1152.7 kJ / 275.8 kcal
- Protein
- 5 g
- Sacharidy
- 21.4 g
- Tuk
- 18.9 g
- Vláknina
- 6.2 g
Alternativní recepty
Bramborová kari polévka
35 min
Krémová zeleninová polévka
35 min
Květáková kari polévka
45 Min
Dýňovo-jablečná polévka s pečenými kaštany
40 Min
Mrkvová krémová polévka
30 Min
Krémová hrášková polévka
40 Min
Brokolicový krém
30 Min
Krémová květáková polévka
30 Min
Dýňová polévka se smetanou
40 Min
Krémová bramborová polévka s rukolou
25 Min
Pesto z medvědího česneku s dýňovými semínky
10 Min
Krémová polévka s medvědím česnekem
30 Min