Chřestová polévka s rukolou a bazalkou
TM5 TM6

Chřestová polévka s rukolou a bazalkou

4.7 (15 hodnocení)

Suroviny

  • 130 gramů cibule, napůl
  • 1 stroužek česneku
  • 30 gramů másla
  • 500 gramů zeleného chřestu, bez dřevnaté části a na koncích oloupaného, na kousky (3 cm)
  • 900 gramů vody
  • 1 vrchovatá čajová lžička zeleninové dochucovací pasty
    nebo 1 kostka zeleninového bujónu (pro 0,5 l vody)
  • 1 čajová lžička soli
  • ½ čajové lžičky černého pepře, mletého
  • 1 čajová lžička cukru
  • 200 gramů smetany ke šlehání, 30-40 % tuku
  • 40 gramů rukoly
  • 3 stonky bazalky, čerstvé, pouze lístky

Nutriční hodnoty
na 1 porce
Kalorie
734 kJ / 174 kcal
Protein
10 g
Sacharidy
7 g
Tuk
16 g
Vláknina
2 g

Líbí se vám, co vidíte? Tento recept a 80 000 dalších na vás již čekají!

Registrujte se zdarma

Registrujte se k bezplatnému 30 ti dennímu zkušebnímu členství a začněte objevovat svět Cookidoo®. Zcela bez závazků.

Více informací

Alternativní recepty