Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 130 gramů cibule, napůl
- 1 stroužek česneku
- 30 gramů másla
- 500 gramů zeleného chřestu, bez dřevnaté části a na koncích oloupaného, na kousky (3 cm)
- 900 gramů vody
-
1
vrchovatá čajová lžička zeleninové dochucovací pasty
nebo 1 kostka zeleninového bujónu (pro 0,5 l vody) - 1 čajová lžička soli
- ½ čajové lžičky černého pepře, mletého
- 1 čajová lžička cukru
- 200 gramů smetany ke šlehání, 30-40 % tuku
- 40 gramů rukoly
- 3 stonky bazalky, čerstvé, pouze lístky
- Nutriční hodnoty
- na 1 porce
- Kalorie
- 734 kJ / 174 kcal
- Protein
- 10 g
- Sacharidy
- 7 g
- Tuk
- 16 g
- Vláknina
- 2 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Chřest se šunkou, holandskou omáčkou a bramborami
1h
Bílý chřest s jogurtovým přelivem à la holandská omáčka
1h
Polévka ze zeleného chřestu s crème fraîche
30 min
Chřest s ředkvičkami a vaječným vinaigrette
40 min
Chřestový krém se sýrovými chipsy
50min
Chřestová polévka s citrónovou trávou a kokosovým mlékem
55min
Polévka z červených paprik a cuket
55min
Krémová cuketová polévka s mátou a cukrovým hráškem
35min
Chřestová polévka se slaninovými chipsy
25min
Rajčatová krémová polévka
30 min
Pražma s cherry rajčaty a bramborovým pyré
40 min
Polévka z pečené dýně
50min