Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Ragù di carne alla bolognese
-
120
g di pancetta a cubetti a cubetti
nebo 120 g di prosciutto crudo - 80 g di sedano a pezzi
- 80 - 100 g di carota, pelata e a pezzi
- 150 - 180 g di cipolla a pezzi
- 25 g di olio extravergine di oliva
- 25 g di burro
- 400 g di carne trita mista grossa (metà manzo e metà maiale)
-
70
g di vino bianco secco
nebo 70 g di vino rosso - 250 g di passata di pomodoro
- 70 g di acqua calda
- 1 foglia di alloro secca
- 30 g di concentrato di pomodoro
- 1 cucchiaino di sale
- 50 g di latte (volitelně)
- 500 g di pasta secca corta, tipo rigatoni
Besciamella
- 100 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
- 200 g di mozzarella ben scolata, a pezzi
- 4 pizzichi di pepe nero macinato
- 500 g di latte intero
- 40 g di burro a pezzi
- 50 g di farina tipo 00
- ½ cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di noce moscata grattugiata (volitelně)
Terminare la preparazione
- 2 - 3 uova sode a pezzi
- 100 g di prosciutto cotto a cubetti
- Nutriční hodnoty
- na 1 porzione
- Kalorie
- 4605.2 kJ / 1100.7 kcal
- Protein
- 80.7 g
- Sacharidy
- 21.8 g
- Tuk
- 75.5 g
- Nasycený tuk
- 14.9 g
- Vláknina
- 3.2 g
- Sodík
- 2453.4 mg
Alternativní recepty
Torta salata ai 4 formaggi
1h
Canederli al formaggio
1h
Bistecca di manzo con burro alle erbe, patate al rosmarino e broccoli
45min
Frittata di pasta avanzata
25min
Pizzoccheri bianchi
55min
Lasagna ai quattro formaggi
1h 30min
Pasta al forno con cavolfiori e scamorza
1h 15min
Pasta ‘ncasciata
1h 55 min
Crespelle alla valdostana
2h
Pasta al forno veloce
45min
Pasta al forno classica
1h 30min
Lasagne alla bolognese
2h 15 min.