Sup Perut Ikan khas Nyonya
TM6

Sup Perut Ikan khas Nyonya

5.0 ( 1 hodnocení )

Suroviny

Bakso udang

  • 100 g daging babi cincang
  • 150 g udang kupas segar
  • 30 g buah sarangan dalam air dikupas
  • ¼ sdt garam
  • ¼ sdt lada putih bubuk
  • ½ sdt minyak wijen hitam, dipanggang
  • 1 sdt maizena

Sup

  • 1500 g air
  • 2 sdt kaldu ayam bubuk
  • 1 sdt garam
  • 1 sdt lada putih bubuk
  • 1 sdm arak masak (Chinese rice wine/Shaoxing Hua Tiao)
  • 10 jamur shitake kering direndam hingga lunak, batang dibuang
  • 300 g kol potong kotak 4 cm
  • 50 g perut ikan kering direndam hingga lunak, potong sepanjang 5 cm (lihat tips)
  • 1 tangkai ketumbar segar

Nutriční hodnoty
na 1 porsi
Kalorie
126 kcal / 527 kJ
Protein
8 g
Tuk
4 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Nasycený tuk
1 g
Sodík
515 mg

Líbí se vám, co vidíte? Tento recept a 80 000 dalších na vás již čekají!

Registrujte se zdarma

Registrujte se k bezplatnému 30 ti dennímu zkušebnímu členství a začněte objevovat svět Cookidoo®. Zcela bez závazků.

Více informací

Alternativní recepty