Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 40 g di Parmigiano reggiano a pezzi (3 cm)
- 1 scalogno (30 g circa)
- 40 g di burro
- 10 g di olio extravergine di oliva
- 320 g di riso per risotto (es. Carnaroli, Arborio) cottura 14-15 minuti
- 60 g di vino bianco, secco
- 720 g di acqua
-
1
cubetto di dado per brodo (dose per 0,5 l) di carne o vegetale
nebo 1 cucchiaino colmo di dado per brodo di carne o vegetale - ½ - 1 cucchiaino di sale, a seconda del gusto personale
- Nutriční hodnoty
- na 4 porzioni
- Kalorie
- 7249 kJ / 1733 kcal
- Protein
- 37 g
- Sacharidy
- 250 g
- Tuk
- 58 g
- Vláknina
- 7.2 g
Alternativní recepty
Risotto alla parmigiana (6 porzioni)
30 min
Ragù di carne alla bolognese
1h 30min
Risotto al pomodoro
40min
Vellutata di piselli
40min
Mousse di prosciutto, tonno o formaggio
10min
Risotto alla milanese
30 min
Polenta
1 godz.
Spaghetti alla carbonara
30 min
Spaghetti alla carbonara
30 min
Risotto al ragù
45 min
Risotto alla parmigiana
30 min
Purea di patate
45 min