Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 40 g di Parmigiano reggiano a pezzi (3 cm)
- 1 scalogno (30 g circa)
- 40 g di burro
- 10 g di olio extravergine di oliva
- 320 g di riso per risotto (es. Carnaroli, Arborio) cottura 14-15 minuti
- 60 g di vino bianco, secco
- 720 g di acqua
-
1
cubetto di dado per brodo (dose per 0,5 l) di carne o vegetale
nebo 1 cucchiaino colmo di dado per brodo di carne o vegetale - ½ - 1 cucchiaino di sale, a seconda del gusto personale
- Nutriční hodnoty
- na 4 porzioni
- Kalorie
- 7249 kJ / 1733 kcal
- Protein
- 37 g
- Sacharidy
- 250 g
- Tuk
- 58 g
- Vláknina
- 7.2 g
Alternativní recepty
Purea di patate
45min
Risotto ai pomodori con burrata
30 min
Risotto alla parmigiana (6 porzioni)
30 min
Risotto alla milanese
30 min
Purè di patate
45min
Polenta
1u.
Polpette al sugo
45min
Purè di patate
50min
Polenta
1u.
Ragù di carne alla bolognese
1 godz. 30 min
Risotto al Parmigiano Reggiano
35min
Risotto alla parmigiana
30 min