Zařízení & příslušenství
Krůtí nudličky s kedlubnou, bramborami a kerblíkovou omáčkou
Příprava 20min.
Celkový 50min.
4 porce
Suroviny
Marinované krůtí nudličky
-
1 svazek čerstvého kerblíku bez stonků
-
1 citrón chemicky neošetřený, 2 proužky tence okrojené kůry (1 x 4 cm) a vymačkaná šťáva
-
20 gramů hořčice
-
20 gramů oleje
-
¼ čajové lžičky soli
-
¼ čajové lžičky pálivé papriky
-
½ čajové lžičky červené papriky, sladké
-
600 gramů krůtích prsou, bez kůže a kostí na nudličky (2 cm)
Zeleninová příloha
-
600 gramů vody
-
1 kostka zeleninového bujónu (pro 0,5 l vody)1 vrchovatá čajová lžička zeleninové dochucovací pasty
-
700 gramů brambor na přiměřeně velké kousky
-
600 gramů kedlubny na hranolky (3 cm)
Kerblíková omáčka
-
40 gramů másla
-
40 gramů hladká mouka
-
250 gramů mléka
-
½ čajové lžičky muškátového oříšku, mletého
-
¾ čajové lžičky soli
-
¼ čajové lžičky mletého černého pepře
Obtížnost
střední
Nutriční hodnoty na 1 porci
Protein
46 g
Kalorie
2273 kJ /
544 kcal
Tuk
18 g
Vláknina
5 g
Sacharidy
44 g
Líbí se vám co vidíte?
Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!
Registrujte se zdarma Více informacíTaké zařazen v:
Čerstvé bylinky
11 recepty/-ů
Česká republika
Česká republika
Mohlo by se vám také líbit...
Králík na špenátovém lůžku
1hod. 10min.
Zeleninová polévka, kuřecí prsa v balíčku se zeleninovou přílohou a vařenými vejci
1hod. 10min.
Krůtí stehno se slaninou a bramborami
1hod. 45min.
Kuřecí plátky s cuketou
50min.
Krůtí závitky
1hod. 45min.
Kuřecí kousky s mandlemi a rýží
50min.
Pomalu vařené jehněčí po středomořsku
6hod. 45min.
Vepřová panenka s celerovým pyré a kaparovo-citrónovou omáčkou
40min.
Kuřecí ragú se špenátovou rýží
1hod.
Krůtí prsa s rýží
1hod. 5min.
Kuřecí kousky s teplým bramborovým salátem
55min.
Krůtí plátky s omáčkou z hrášku a bramborovým pyré
30min.