Kompatibilní verze
Krůtí nudličky s kedlubnou, bramborami a kerblíkovou omáčkou
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Marinované krůtí nudličky
- 1 svazek čerstvého kerblíku, bez stonků
- 1 citrón, chemicky neošetřený, 2 proužky tence okrojené kůry (1 x 4 cm) a vymačkaná šťáva
- 20 gramů hořčice
- 20 gramů oleje
- ¼ čajové lžičky soli
- ¼ čajové lžičky pálivé papriky
- ½ čajové lžičky červené papriky, sladké
- 600 gramů krůtích prsou, bez kůže a kostí, na nudličky (2 cm)
Zeleninová příloha
- 600 gramů vody
-
1
vrchovatá čajová lžička zeleninové dochucovací pasty
nebo 1 kostka zeleninového bujónu (pro 0,5 l vody) - 700 gramů brambor, na přiměřeně velké kousky
- 600 gramů kedlubny, na hranolky (3 cm)
Kerblíková omáčka
- 40 gramů másla
- 40 gramů hladké mouky
- 250 gramů mléka
- ½ čajové lžičky muškátového oříšku, mletého
- ¾ čajové lžičky soli
- ¼ čajové lžičky mletého černého pepře
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 2273 kJ / 544 kcal
- Protein
- 46 g
- Sacharidy
- 44 g
- Tuk
- 18 g
- Vláknina
- 5 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Jarní polévka s bylinkovými kostkami
40min
Kuře na bylinkách se zeleninou v páře
1h
Brambory se zelenými fazolkami a petrželovým pestem
35min
Kuřecí prsa plněná avokádem s barevnou rýží
1h
Kuřecí frikasé se zeleninovou směsí
45min
Salát s trhaným kuřecím masem, batáty a brusinkovým dresinkem
1h
Treska v alobalu s mrkvovými nudlemi
45min
Krůtí plátky s omáčkou z hrášku a bramborovým pyré
30 min
Mleté hovězí maso s paprikou a bramborami
55 min
Krůtí prsa s rýží
1h 5 min
Kuřecí plátky na středomořský způsob s bramborovo - květákovou kaší
1h 10min
Kuřecí ragú se špenátovou rýží
1h