Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Gluten free pastry
- 160 g butter, chilled, plus extra for greasing
- 140 g rice flour
- 70 g arrowroot flour
- 90 g cornflour, plus extra for dusting
- ¼ tsp sea salt
- 2 tsp xanthan gum
- 1 egg
- 1 tsp apple cider vinegar
- 40 g water, chilled
Chicken and pear filling
- 2 garlic cloves
- 1 leek, white part only, cut into pieces
- 50 g butter
- 600 g skinless chicken thigh fillets, cut into cubes (3 cm)
- 3 sprigs fresh thyme, leaves only
- ½ tsp ground black pepper
- 50 g water
- 2 - 3 tbsp cornflour
- 1 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 50 g white wine
- 150 g pear (approx. 1 pear), peeled, cored and cut into cubes (2 cm)
- 50 g pouring (whipping) cream
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2039.8 kJ / 485.7 kcal
- Protein
- 17.1 g
- Sacharidy
- 38.1 g
- Tuk
- 28.5 g
- Nasycený tuk
- 16.9 g
- Vláknina
- 2.7 g
- Sodík
- 258.1 mg
Alternativní recepty
Chicken and almond stir-fry
30min
Pumpkin and turmeric loaf
1h 50min
Quinoa ANZAC biscuits
1h
Chewy pistachio biscuits
45 Min
Chicken with creamy vegetable sauce
35min
Creamy mushroom and chicken zoodles
40min
Chocolate and nut biscuits
55 Min
Lemon and lamb pie with filo topping
2 Std. 40 Min
Gluten free scones
30min
Creamy honey mustard chicken
1h
Meatloaf with mushroom sauce
1 Std. 15 Min
Gluten free chicken and leek pies
3 Std. 20 Min