Flexitariánská strava je flexibilní alternativou vegetariánské stravy. Flexitariánské vaření zahrnuje využití nejen ovoce, zeleniny a rostlinných či celozrnných potravin, ale čas od času si lze také zahřešit a zařadit do jídelníčku i kvalitní maso nebo ryby. Vyzkoušejte naše nejnovější recepty pro flexitariány – flexibilní vegetariány.
Ořechová boloňská omáčka s pórkem
35min
Pečená zelenina s bramborovou kaší v pekáčku
1hod. 15min
Bramborové placičky s červenou řepou a jogurtovým dipem
1hod.
Batátové muffiny s vlašskými ořechy
1hod.
Bramborová kari polévka
35min
Salát z nových brambor, chřestu a vajec s koprovým pestem
40min
Salát z červené řepy s halloumi na celozrnném toustu
40min
Turecká vejce (Cilbir) na řeckém jogurtu, servírovaná s opečeným chlebem a zeleninovým salátem
30min
Treska v páře s italskou rajčatovou omáčkou a dušenými bramborami
50min
Grilované kuře s mrkvovým kuskusem
1hod. 40min
Kešu ořechy a zelenina s omáčkou z arašídového másla a rýží
45min
Krémové žampióny s pečenými bramborami
1hod. 30min