Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
-
1
penca de maguey, mediana, en trozos del tamaño de la bolsa hermética.
nebo hojas de plátano, las necesarias para cubrir la carne - 2000 g de cachete de res (labio o pescuezo), en trozos
- 1 cebolla blanca, mediana en rebanadas
- 4 - 5 dientes de ajo, pelados
- sal fina, la necesaria o al gusto
- 2500 g de agua
Salsa borracha
- 5 chiles guajillo, sin tallo, ni semillas
- 5 - 10 chiles de árbol secos, sin tallo, ni semillas
- 1000 g de tomate verde, (fresadilla o tomatillo), en mitades
- 200 g de agua
- 1 diente de ajo, pelado
- 1 ½ cdita de sal fina, o al gusto
- 120 g de cerveza tipo lager clara
- 1000 g de tortillas
- 2 cebollas, picadas, para servir
- 1 manojo de cilantro fresco, picado, para servir
- Nutriční hodnoty
- na 1 porción
- Kalorie
- 1474.8 kJ / 352.5 kcal
- Protein
- 24.2 g
- Sacharidy
- 31.1 g
- Tuk
- 15.1 g
- Nasycený tuk
- 4.8 g
- Vláknina
- 6 g
- Sodík
- 265.5 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Cochinita Pibil Demo
15min
Chorizo norteño
30min
Chilorio
1h
Barbacoa Tex-Mex
2 Std.
Spaguetti con calabaza y chile poblano
50 min
Carne en chile negro (Black Diamond)
1 godz. 20 min
Adobo con carne
50 min
Birria de res estilo Jalisco
1 Std. 45 Min
Carne en su jugo, estilo Jalisco
30min
Salsa martajada
50 min
Pozole verde con pollo (Black Diamond)
1 Std. 30 Min
Pollo con mole TM6
1h