Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
La glace à la cannelle
- 6 jaunes d'œufs
- 100 g de sucre en poudre
- 10 g de sucre vanillé maison
- 2 c. à café de cannelle en poudre
- 500 g de lait demi-écrémé
- 250 g de crème liquide 30-40% m.g.
La soupe de prunes
- le zeste d'un citron jaune non traité
- 50 g de vin blanc d'Alsace fruité (type gewurztraminer ou muscat d'Alsace)
- 100 g de sucre roux
- 1 c. à café de quatre-épices moulu
- 1000 g de prunes
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2938 kJ / 698 kcal
- Protein
- 11.8 g
- Sacharidy
- 90 g
- Tuk
- 32.5 g
- Vláknina
- 7 g
Alternativní recepty
Etoiles à la cannelle (Allemagne)
1h 30min
Poires au vin rouge
3 Std. 20 Min
Gâteau aux quetsches
45 min
Soupe de poire au vin rouge
20min
Soupe de quetsches et glace à la cannelle
12h 45min
Sorbet à la quetsche et tuiles à la pistache
45 min
Confiture de quetsches à la cannelle
6u.
Clafoutis moelleux aux cerises
50 min
Gâteau aux épices et limoncello
40 min
Tôt-fait à la rhubarbe
1 Std. 15 Min
Butterbredele
2u. 30min
Vin chaud alsacien de Noël
40 min