Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
La glace à la cannelle (la veille)
- 6 jaunes d'œufs
- 100 g de sucre en poudre
- 1 c. à café de sucre vanillé maison
- 2 c. à café de cannelle en poudre
- 500 g de lait demi-écrémé
- 250 g de crème liquide 30-40% m.g.
La soupe de quetsches (le jour même)
- le zeste d'un citron jaune non traité, sans la partie blanche
- 50 g de vin blanc d'Alsace fruité, type Gewurztraminer ou muscat d'Alsace
- 100 g de sucre roux
- 1 c. à café de quatre-épices moulu
- 1000 g de quetsches
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2781 kJ / 665 kcal
- Protein
- 12 g
- Sacharidy
- 81 g
- Tuk
- 31.5 g
- Vláknina
- 6.5 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Etoiles à la cannelle (Allemagne)
1h 30min
Streusel
2h
Gâteau aux quetsches
45 min
Salade de céleri aux raisins et aux noix
10 Min
Soupe de prunes et glace à la cannelle
4h 45min
Tarte à la rhubarbe meringuée
14 Std. 15 Min
Sorbet à la quetsche et tuiles à la pistache
45 min
Confiture de quetsches à la cannelle
6u.
Tartelettes aux quetsches
45 min
Kougelhopf (Bruno Dinel)
2 Std. 45 Min
Fleischschnacka (pâte à nouille garnie de viande)
1h 10 min
Spätzles aux girolles
50 min