Pork Tenderloin and Roasted Sweet Potatoes with Port Sauce (TM5)
TM6 TM5

Pork Tenderloin and Roasted Sweet Potatoes with Port Sauce (TM5)

5.0 (3 hodnocení)

Suroviny

  • 750 g sweet potatoes, peeled or scrubbed, ends removed, trimmed to fit in feeder
  • 500 g shallots, whole or halved vertically to fit in feeder
  • 50 g olive oil, plus 1 Tbsp
  • 2 tsp fine sea salt
  • ¾ tsp ground black pepper
  • 5 garlic cloves
  • 40 g unsalted butter, diced
  • 2 ½ Tbsp fresh thyme leaves
  • 1 ½ Tbsp Dijon mustard
  • 1 Tbsp fresh rosemary leaves
  • 1 ½ tsp smoked paprika
  • 2 pork tenderloins (approx. 350 g each)

Port Shallot Sauce

  • 30 g olive oil
  • 15 g unsalted butter, diced
  • 1 Tbsp caster sugar
  • 70 g ruby port
  • ½ beef stock cube (for 0.5 l), crumbled
    nebo ½ heaped tsp beef stock paste, homemade
  • 200 g water

Nutriční hodnoty
na 1 portion
Kalorie
3833 kJ / 916 kcal
Protein
59 g
Sacharidy
67 g
Tuk
44 g
Nasycený tuk
13 g
Vláknina
10.7 g
Sodík
1782 mg

Líbí se vám, co vidíte? Tento recept a 80 000 dalších na vás již čekají!

Registrujte se zdarma

Registrujte se k bezplatnému 30 ti dennímu zkušebnímu členství a začněte objevovat svět Cookidoo®. Zcela bez závazků.

Více informací

Alternativní recepty