Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 225 gramů mléka
- 25 gramů čerstvého droždí
- 40 gramů cukru krupice
-
1
sáček vanilkového cukru
nebo 1 - 2 vrchovaté čajové lžičky vanilkového cukru, domácí výroby -
řepkový olej
nebo kokosový olej pro mazání - 135 gramů másla, měkkého, na kousky
- 410 gramů hladké mouky, plus extra na pomoučení
- 2 žloutky
- 1 špetka soli
- 1 čajová lžička citrónové kůry, strouhané
- 180 gramů švestkových povidel
- cukr moučka pro posypání
- Nutriční hodnoty
- na 1 kus
- Kalorie
- 1202 kJ / 287 kcal
- Protein
- 6 g
- Sacharidy
- 37 g
- Tuk
- 13 g
- Nasycený tuk
- 7 g
- Vláknina
- 2 g
- Sodík
- 49 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Vepřové v mrkvi
2 Std.
Křupavý jogurtový chléb
3 godz.
Brynzové halušky
55min
Toustový chléb se zakysanou smetanou
1h 40 min.
Chléb se semínky a cibulkou
1h 50 min.
Portugalský chléb (Pão de água)
3 godz. 30 min
Koláč makový květ
2h 20min
Mazanec
2h 15 min
Rychlý rebarborový koláč
50 Min
Kremrole
2 Std. 5 Min
Perník s povidly
55min
Hraběnčiny řezy
50 Min