Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 225 gramů mléka
- 25 gramů čerstvého droždí
- 40 gramů cukru krupice
-
1
sáček vanilkového cukru
nebo 1 - 2 vrchovaté čajové lžičky vanilkového cukru, domácí výroby -
řepkový olej
nebo kokosový olej pro mazání - 135 gramů másla, měkkého, na kousky
- 410 gramů hladké mouky, plus extra na pomoučení
- 2 žloutky
- 1 špetka soli
- 1 čajová lžička citrónové kůry, strouhané
- 180 gramů švestkových povidel
- cukr moučka pro posypání
- Nutriční hodnoty
- na 1 kus
- Kalorie
- 1202 kJ / 287 kcal
- Protein
- 6 g
- Sacharidy
- 37 g
- Tuk
- 13 g
- Nasycený tuk
- 7 g
- Vláknina
- 2 g
- Sodík
- 49 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Toustový chléb se zakysanou smetanou
1u. 40min
Francouzské croissanty
12 Std.
Koláč makový květ
2 godz. 20 min
Křupavá sekaná
1hod.
Citrónový japonský cheesecake
1h 45min
Brynzové halušky
55 Min
Drožďové knedlíčky
30 Min
Kremrole
2 godz. 5 min
Makové bagely
1h 25min
Křupavý jogurtový chléb
3u.
Mazanec
2h 15min
Velikonoční tvarohoví zajíčci
1u. 10min