Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 60 gramů máku
- 1 špetka mleté skořice
-
1 - 2
semínka kardamomu
nebo ¼ čajové lžičky mletého kardamomu - 35 - 40 gramů krupicového cukru
- 80 gramů polenty
- 1 čajová lžička vanilkového cukru
- 1 čajová lžička nastrouhané citrónové kůry
- 100 gramů mléka
- 30 gramů škrobu
- 250 gramů tvarohu
- 500 - 600 gramů jablek, oloupaných, bez jádřince
- 100 gramů vody
- 2 polévkové lžíce másla
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1702 kJ / 407 kcal
- Protein
- 12 g
- Sacharidy
- 56 g
- Tuk
- 16 g
- Nasycený tuk
- 6 g
- Vláknina
- 7 g
- Sodík
- 249 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Hanácká trošková polévka
8 godz. 55 min
Citrónovo-čočková omáčka k těstovinám
30min
Špaldová kaše s mrkví a zázvorem
Keine Bewertungen
Velikonoční holubička s mandlemi
1h
Trhanec s rebarborou
50min
Houbové rizoto s vejcem v rajčatovém hnízdě
50min
Velikonoční pusinková hnízda
3óra 20p
Šťavnatý polentový nákyp s jablky (bez lepku)
1h 25min
Nepečený meruňkový dort s čerstvým sýrem
4 Std.
Mrkvová kari krémová polévka (raw)
10p
Dýňovo-čočková polévka
45min
Čočkovo-dýňová polévka
1h