Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Zwetschgenknödel
- 60 g Butter, kalt, in Stücken
- 10 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Prise Salz
- 60 g Weichweizengrieß
- 250 g Magerquark
- 1 Ei
- Salz zum Kochen
- Wasser zum Kochen
- 130 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 8 Zwetschgen, entsteint
Zuckerbrösel
- 100 g Butter
- 3 - 4 EL Zucker
- 100 g Paniermehl, selbst gemacht (siehe Tipp)
- Nutriční hodnoty
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3047 kJ / 728 kcal
- Protein
- 19 g
- Sacharidy
- 84 g
- Tuk
- 37 g
- Nasycený tuk
- 22 g
- Vláknina
- 5.7 g
- Sodík
- 496 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Apfelstrudel mit Vanillesauce
1h 10min
Topfen-Marillen-Strudel
1h 30min
Schoko-Knödel mit Pflaumensauce und Kürbiskernen
1h 15min
Gebackene Hollerstrauben
30min
Grießschnitten mit Heidelbeer-Kompott
2j
Zwetschkenknödel mit Butterbröseln
1h
Birnenkompott
2j 35 menit
Germknödel mit Apfelfüllung und Zimtbutter
1h 20min
Marillenknödel mit Zuckerbröseln
1h 10min
Topfenknödel mit Zwetschkenröster
50min
Biskuit-Rolle mit Nektarinen-Himbeer-Füllung
5h
Marillenknödel "die Besten"
1h