Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Zwetschgenknödel
- 60 g Butter, kalt, in Stücken
- 10 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Prise Salz
- 60 g Weichweizengrieß
- 250 g Magerquark
- 1 Ei
- Salz zum Kochen
- Wasser zum Kochen
- 130 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 8 Zwetschgen, entsteint
Zuckerbrösel
- 100 g Butter
- 3 - 4 EL Zucker
- 100 g Paniermehl, selbst gemacht (siehe Tipp)
- Nutriční hodnoty
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3047 kJ / 728 kcal
- Protein
- 19 g
- Sacharidy
- 84 g
- Tuk
- 37 g
- Nasycený tuk
- 22 g
- Vláknina
- 5.7 g
- Sodík
- 496 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Marillenknödel "die Besten"
1 godz.
Kaiserschmarren mit Apfelmus
1 godz. 20 min
Topfen-Marillen-Strudel
1h 30min
Marillenknödel mit Zuckerbröseln
1h 10min
Grießschnitten mit Heidelbeer-Kompott
2 godz.
Gebackene Holunderblüten
1h 30min
Apfelstrudel mit Vanillesauce
1h 10min
Birnen-Topfenstrudel mit Vanillesauce
2 godz.
Topfenknödel mit Zwetschkenröster
50min
Birnen-Mürbeteig-Strudel
3 godz. 15 min
Zwetschkenknödel mit Butterbröseln
1 godz.
Buchteln mit Vanillesauce
1h 40min