Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- Butter zum Einfetten
Apfelfülle
- 600 g Äpfel, säuerlich, geschält und entkernt
- 40 g Feinkristallzucker (volitelně)
- 40 g Zitronensaft, frisch gepresst
- 40 g Mandeln, gehobelt
Semmelmasse
- 400 g Semmeln, altbacken (siehe Tipp), in Scheiben (5 mm)
- 350 g Milch
- 110 g Feinkristallzucker
- 6 Eier (Größe M), davon 3 Eier getrennt
- 1 TL Vanillezucker
- 1 TL Zitronenschale, gerieben
- 1 TL Zimt, gemahlen, etwas mehr zum Bestreuen
- 50 g Rosinen (volitelně)
- 1 Prise Salz
- Mandeln, gehobelt, zum Bestreuen
- Staubzucker zum Bestreuen
- Nutriční hodnoty
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1631 kJ / 389 kcal
- Protein
- 12 g
- Sacharidy
- 62 g
- Tuk
- 10 g
- Vláknina
- 4.4 g
Alternativní recepty
Topfenschmarrn
50 min
Marillenknödel "die Besten"
1h
Reisauflauf mit Äpfeln
1 godz. 45 min
Grießauflauf
1 godz. 30 min
Apfelauflauf mit Milchreis
1h 15min
Marillenknödel mit Zuckerbröseln
1 godz. 10 min
Milchrahmstrudel
1sa 55 dk
Topfenknödel mit Zwetschkenröster
50 min
Topfenpalatschinken
1 godz. 30 min
Grießschmarrn mit Apfelmus
55 min
Topfenschmarrn ruckzuck
40 min
Buchteln mit Vanillesauce
1h 40min