Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 900 g Wasser
- 500 g Erdäpfel, mehlig, geschält, in Stücken (2-3 cm)
- 12 Stück Zwetschken, frisch
- 12 Stück Würfelzucker (volitelně)
- 120 g Butter, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 200 g Weizenmehl, griffig, etwas mehr für die Arbeitsfläche
- 40 g Hartweizengrieß, fein
- 1 Eidotter
- ¼ TL Salz
- 120 g Semmelbrösel
- 1 EL Staubzucker, etwas mehr zum Bestreuen
- Nutriční hodnoty
- na 1 Stück
- Kalorie
- 995 kJ / 238 kcal
- Protein
- 5 g
- Sacharidy
- 34 g
- Tuk
- 10 g
- Nasycený tuk
- 6 g
- Vláknina
- 3 g
- Sodík
- 136 mg
Alternativní recepty
Reisauflauf mit Äpfeln
1h 45min
Topfenstrudel
2h 10min
Scheiterhaufen
1h 30min
Apfelstrudel
1 Std. 20 Min
Eierschwammerl à la creme mit Semmelknödel
1h
Marillenknödel "die Besten"
1h
Marillenknödel mit Zuckerbröseln
1 godz. 10 min
Topfenpalatschinken
1h 30min
Buchteln mit Vanillesauce
1h 40min
Topfenknödel mit Zwetschkenröster
50 Min
Marillenknödel
1 Std. 15 Min
Grießnockerl
30min