Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Gefüllte Weinblätter
- 900 g Wasser
- 12 Weinblätter, frisch, gewaschen, ohne Stiele
- 90 g Hirse
- 500 g passierte Tomaten, konserviert
- ¼ TL Salz
- 20 g Olivenöl
- 1 TL Fenchelsamen
- 60 g Sultaninen
- 20 g Pinienkerne
Joghurtsauce
- 1 Zitrone, Schale dünn abgeschält und Saft ausgepresst
- 150 g Joghurt, 10% Fett
- 1 EL Minzblätter, frisch
- 1 TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- Nutriční hodnoty
- na 1 Portion
- Kalorie
- 816 kJ / 208 kcal
- Protein
- 4 g
- Sacharidy
- 27 g
- Tuk
- 9 g
- Vláknina
- 2 g
Alternativní recepty
Gefüllte Paprika - Zeytinyağlı Biber Dolması
1h 10min
Paprika-Auberginen-Mus - Ajvar
1h 20 min
Tatar-Köfte mit Granatapfel-Dip - Çiğ Köfte ve Narekşili Sos
35 Min
Ajvar - Paprika-Auberginen-Zubereitung
1h 20 min
Yufka-Taschen aus der Pfanne - Gözleme
1h 20 min
Fleischköfte mit Kichererbsenmehl im Mangold-Joghurt-Bett
40min
Auberginensalat - Baba Gannuş
1h
Rote-Linsen-Köfte - Mercimekli Köfte
1h
Weinblätter mit Rinderhack und Zitronensauce - Limon Soslu Etli Sarma
2h
Gefüllte Weinblätter mit Zitronensauce
1h 15 min
Yufka-Taschen mit Gemüse und Pastırma - Paçanga Böreği
50min
Salziges Joghurtgetränk - Ayran
5 min