Pečená křepelčí vejce v avokádu s rajčatovo-avokádovou salsou
TM6 TM5 TM31

Pečená křepelčí vejce v avokádu s rajčatovo-avokádovou salsou

5.0 (5 hodnocení)

Suroviny

Pečená křepelčí vejce

  • 10 gramů olivového oleje
  • 80 gramů anglické slaniny, na kostičky
  • 2 avokáda (každé asi 200 gramů)
  • 4 křepelčí vejce
  • ½ čajové lžičky soli
  • 4 špetky mletého černého pepře

Rajčatovo-avokádová salsa

  • 400 gramů rajčat, oloupaných
  • 50 gramů červené cibule, na čtvrtky
  • ½ červené chilli papričky, čerstvé, na kousky, bez semínek (volitelně)
  • 15 gramů čerstvého koriandru, nasekaného
  • 25 gramů limetkové šťávy
  • 1 čajovou lžičku soli
  • 2 špetky mletého černého pepře
  • 1 avokádo (cca 200 gramů)
  • 1 toustový chléb, na plátky, opečený
    nebo 1 chléb, na plátky, opečený
  • 2 snítky čerstvého kopru, na ozdobu

Nutriční hodnoty
na 1 porci
Kalorie
2734.5 kJ / 653.6 kcal
Protein
18.6 g
Sacharidy
67.7 g
Tuk
37.6 g
Nasycený tuk
7.3 g
Vláknina
17 g
Sodík
1522.5 mg

Líbí se vám, co vidíte? Tento recept a 80 000 dalších na vás již čekají!

Registrujte se zdarma

Registrujte se k bezplatnému 30 ti dennímu zkušebnímu členství a začněte objevovat svět Cookidoo®. Zcela bez závazků.

Více informací

Alternativní recepty