Kompatibilní verze
Pečená křepelčí vejce v avokádu s rajčatovo-avokádovou salsou
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Pečená křepelčí vejce
- 10 gramů olivového oleje
- 80 gramů anglické slaniny, na kostičky
- 2 avokáda (každé asi 200 gramů)
- 4 křepelčí vejce
- ½ čajové lžičky soli
- 4 špetky mletého černého pepře
Rajčatovo-avokádová salsa
- 400 gramů rajčat, oloupaných
- 50 gramů červené cibule, na čtvrtky
- ½ červené chilli papričky, čerstvé, na kousky, bez semínek (volitelně)
- 15 gramů čerstvého koriandru, nasekaného
- 25 gramů limetkové šťávy
- 1 čajovou lžičku soli
- 2 špetky mletého černého pepře
- 1 avokádo (cca 200 gramů)
-
1
toustový chléb, na plátky, opečený
nebo 1 chléb, na plátky, opečený - 2 snítky čerstvého kopru, na ozdobu
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 2734.5 kJ / 653.6 kcal
- Protein
- 18.6 g
- Sacharidy
- 67.7 g
- Tuk
- 37.6 g
- Nasycený tuk
- 7.3 g
- Vláknina
- 17 g
- Sodík
- 1522.5 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Bramborový salát s křepelčími vejci, kapary a ančovičkami
30 Min
Ledový salát s hovězím masem
35 Min
Bulgurové sushi s lososem
Žádné hodnocení
Těstovinový salát se sušenými rajčaty
1h 40 min.
Mořský ďas se zeleninou a bazalkou
Žádné hodnocení
Telecí závitky s nivou a sýrovou omáčkou
55min
Losos s balzamikovým octem a cuketovými nudlemi
25 Min
Sicilský krevetový salát
40min
Čokoládová panna cotta
4h 5min
Drcený led
5 Min
Salát s kozím sýrem a kešu
25 Min
Hovězí tatarák s kapary, červenou cibulí, sušenými rajčaty a aioli
1 Std. 25 Min