Kompatibilní verze
Pečená křepelčí vejce v avokádu s rajčatovo-avokádovou salsou
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Pečená křepelčí vejce
- 10 gramů olivového oleje
- 80 gramů anglické slaniny, na kostičky
- 2 avokáda (každé asi 200 gramů)
- 4 křepelčí vejce
- ½ čajové lžičky soli
- 4 špetky mletého černého pepře
Rajčatovo-avokádová salsa
- 400 gramů rajčat, oloupaných
- 50 gramů červené cibule, na čtvrtky
- ½ červené chilli papričky, čerstvé, na kousky, bez semínek (volitelně)
- 15 gramů čerstvého koriandru, nasekaného
- 25 gramů limetkové šťávy
- 1 čajovou lžičku soli
- 2 špetky mletého černého pepře
- 1 avokádo (cca 200 gramů)
-
1
toustový chléb, na plátky, opečený
nebo 1 chléb, na plátky, opečený - 2 snítky čerstvého kopru, na ozdobu
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 2734.5 kJ / 653.6 kcal
- Protein
- 18.6 g
- Sacharidy
- 67.7 g
- Tuk
- 37.6 g
- Nasycený tuk
- 7.3 g
- Vláknina
- 17 g
- Sodík
- 1522.5 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Hovězí mini tartar
10 Min
Tropická kuřecí stehna s havajským toastem (Huli Huli Style)
3h 40 min
Pivní česnekovo-sýrové fondue
30min
Roastbeef rolky s mozzarellou a sušenými rajčaty
2 godz. 30 min
Chimichurri vepřová panenka se zeleninovou rýží
13h 20min
Steak s rukolovým salátem
35min
Marináda na mořské plody
5min
Svařák z cideru
25min
Hovězí tatarák s kapary, červenou cibulí, sušenými rajčaty a aioli
1h 25 min
Wrapy s krůtími kousky a citrónovo-kaparovým aioli
30min
Turecká vejce (Cilbir) na řeckém jogurtu, servírovaná s opečeným chlebem a zeleninovým salátem
30min
Plněná vepřová panenka s brambůrkami na páře
55min