
Kompatibilní verze
Vepřový Wellington s hráškovou náplní a přelivem ze šumivého vína
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Vepřový Wellington
- 1 polévková lžíce másla
- 500 gramů vepřové panenky (cca 500 gramů)
- 1 čajová lžička soli
- 4 špetky černého mletého pepře
- 80 gramů cibule napůl
- 20 gramů másla
- 200 gramů hrášku, zeleného, mraženého rozmraženého
- 20 gramů hladkolisté petržele (cca 1 svazek), pouze listy
- 20 gramů vody
- 1 balíček listového těsta vyváleného (přibližně 25 cm x 40 cm)
- 2 polévkové lžíce strouhanky
- 12 plátků uzené slaniny, na plátky
- 1 vejce rozšlehané
Přeliv ze šumivého vína
- 150 gramů smetany ke šlehání, 30-40 % tuku vychlazené
- 80 gramů cibule napůl
- 10 gramů másla
- 150 gramů šumivého vína
- 150 gramů vody
- 1 polévková lžíce kukuřičného škrobu
- 1 masového bujónu (kostka bujónu pro 0,5 l)
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 905 kcal / 3769 kJ
- Protein
- 43 g
- Tuk
- 60 g
- Sacharidy
- 42 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Chimichurri vepřová panenka se zeleninovou rýží
13hod. 20min
Trhací chléb s vejci a sušenými rajčaty
1hod. 30min
Hovězí Stroganoff
35min
Hovězí kari s kokosovými roti (Kuruma Iraichchi)
2hod. 10min
Tropická kuřecí stehna s havajským toastem (Huli Huli Style)
3hod. 40min
Grilované kuře naplocho v pikantní marinádě s bramborami a koriandrovým dipem
4hod. 30min
Rychlá kari polévka s kuřetem, růžičkovou kapustou a bulkami
45min
Soljanka z DDR
1hod. 30min
Krevetová polévka s chorizem a bramborami
40min
Coq au vin (kuře na červeném víně)
2hod.
Karpatka
4hod. 30min
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
1hod.