Kompatibilní verze
Vepřový Wellington s hráškovou náplní a přelivem ze šumivého vína
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Vepřový Wellington
- 1 polévková lžíce másla
- 500 gramů vepřové panenky (cca 500 gramů)
- 1 čajová lžička soli
- 4 špetky černého mletého pepře
- 80 gramů cibule, napůl
- 20 gramů másla
- 200 gramů hrášku, zeleného, mraženého, rozmraženého
- 20 gramů hladkolisté petržele (cca 1 svazek), pouze listy
- 20 gramů vody
- 1 balíček listového těsta, vyváleného (přibližně 25 cm x 40 cm)
- 2 polévkové lžíce strouhanky
- 12 plátků uzené slaniny, na plátky
- 1 vejce, rozšlehané
Přeliv ze šumivého vína
- 150 gramů smetany ke šlehání, 30-40 % tuku, vychlazené
- 80 gramů cibule, napůl
- 10 gramů másla
- 150 gramů šumivého vína
- 150 gramů vody
- 1 polévková lžíce kukuřičného škrobu
- 1 masového bujónu (kostka bujónu pro 0,5 l)
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 3769 kJ / 905 kcal
- Protein
- 43 g
- Sacharidy
- 42 g
- Tuk
- 60 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Kakaový dort se šlehačkovým krémem a banány (bez lepku)
4h 55min
Grilovaná limetková kuřecí prsa s květákovou rýží
1 Std. 10 Min
Zapečené brambory s lososem a koprem
1 Std.
Tropická kuřecí stehna s havajským toastem (Huli Huli Style)
3 Std. 40 Min
Citrónový japonský cheesecake
1h 45min
Brioškový chlebíček (bez lepku)
Ninguna valoración
Vepřová panenka sous-vide s houbovou omáčkou
1 godz. 50 min
Soljanka z DDR
1 godz. 30 min
Nadívané papriky po sicilsku
1 godz. 30 min
Krémová kuřecí polévka
45 Min
Bramborová hnízda s crème fraîche a uzeným lososem
2 Std. 40 Min
Plněné cukety s rajčatovou rýží
1h 40min