Kompatibilní verze
Vepřový Wellington s hráškovou náplní a přelivem ze šumivého vína
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Vepřový Wellington
- 1 polévková lžíce másla
- 500 gramů vepřové panenky (cca 500 gramů)
- 1 čajová lžička soli
- 4 špetky černého mletého pepře
- 80 gramů cibule, napůl
- 20 gramů másla
- 200 gramů hrášku, zeleného, mraženého, rozmraženého
- 20 gramů hladkolisté petržele (cca 1 svazek), pouze listy
- 20 gramů vody
- 1 balíček listového těsta, vyváleného (přibližně 25 cm x 40 cm)
- 2 polévkové lžíce strouhanky
- 12 plátků uzené slaniny, na plátky
- 1 vejce, rozšlehané
Přeliv ze šumivého vína
- 150 gramů smetany ke šlehání, 30-40 % tuku, vychlazené
- 80 gramů cibule, napůl
- 10 gramů másla
- 150 gramů šumivého vína
- 150 gramů vody
- 1 polévková lžíce kukuřičného škrobu
- 1 masového bujónu (kostka bujónu pro 0,5 l)
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 3769 kJ / 905 kcal
- Protein
- 43 g
- Sacharidy
- 42 g
- Tuk
- 60 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Grilované kuře naplocho v pikantní marinádě s bramborami a koriandrovým dipem
4h 30min
Kuřecí se zeleninou, rýží, medovou teriyaki omáčkou a brokolicí v páře
45 min
Masové kuličky s pikantním sýrem a bramborami
1h
Chimichurri vepřová panenka se zeleninovou rýží
13h 20min
Bavorské preclíkové bulky
4h 30min
Krůtí roláda se sladko-kyselou salsou
1 Std. 10 Min
Hovězí kari s kokosovými roti (Kuruma Iraichchi)
2h 10min
Brynzové halušky
55 Min
Kokotky s polévkou s masovými kuličkami
40 min
Věnec z hot dogů s chilli con carne
2h 30min
Buchty s povidly
2h 20min
Trhané vepřové maso
4h 5min