Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 20 g maydanoz yaprağı, taze
- 10 g nane yaprağı
- 200 g domates, dörde bölünmüş, dolmalara kapak yapmak isterseniz ekstra 1-2 domates
- 250 g soğan, dörde bölünmüş
- 75 g zeytinyağı, dolmaların üzerlerine gezdirmek için ekstra 1 yk zeytinyağı
- 20 - 25 g dolmalık fıstık
- 35 g kuş üzümü, kurutulmuş
- 1 tk tarçın
- 1 tk kuru nane
- 1 tk karabiber
- 1 tk şeker
- 2 tk tuz
- 230 g Osmancık pirinci, 1 litre sıcak suda 1 saat ıslatılıp iyice süzülmüş (bk. Öneriler)
- 8 - 9 adet yeşil dolmalık biber, orta boy, sap kısmı ve çekirdekleri çıkarılmış
- 750 g su
- limon, dörde bölünmüş, servis etmek için
- Nutriční hodnoty
- na 1 adet
- Kalorie
- 3724.5 kJ / 890.2 kcal
- Protein
- 30.3 g
- Sacharidy
- 197.3 g
- Tuk
- 20.4 g
- Nasycený tuk
- 5.2 g
- Vláknina
- 68.3 g
- Sodík
- 579.2 mg
Alternativní recepty
Kuru Fasulye
10hod.
Pratik Tam Buğdaylı Tost Ekmeği
1 Std. 20 Min
Sini Köfte
3h
İmam Bayıldı
1 Std.
Haşlanmış Bulgur
25 min
Nohut ve Bulgurlu Bowl
30 min
Mantarlı ve Kuruyemişli Domates Dolması
1h 5min
Hafif Domates Sosu
35 Min
Fırın Mücver
50 min
Fındık ve Havuçlu Kek
1 Std. 15 Min
Etli Bamya
1h 10min
Etli Biber Dolması
1 Std. 20 Min