Kompatibilní verze
Moroccan lamb burgers with harissa yoghurt dressing
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Lamb burgers
- 70 g fine burghul (see Tips)
- water, for soaking
- 1 lemon, zest only, no white pith
- 4 sprigs fresh mint, leaves only
- 4 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 2 eschalots (approx. 80 g)
- 2 garlic cloves
- 20 g extra virgin olive oil
- 500 g lamb mince
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp ground coriander
- 1 tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
Harissa yoghurt dressing
- 3 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 2 sprigs fresh mint, leaves only
- 20 g lemon juice
- 200 g Greek-style natural yoghurt
- 1 tbsp harissa paste (see Tips)
- ½ tsp salt
Cooking and assembly
- oil, for brushing
- 6 round bread rolls, cut into halves lengthways and toasted
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1855.9 kJ / 441.9 kcal
- Protein
- 27.5 g
- Sacharidy
- 43.5 g
- Tuk
- 16.4 g
- Nasycený tuk
- 4.2 g
- Vláknina
- 4.5 g
- Sodík
- 1041.1 mg
Alternativní recepty
Creamy beef curry
1 godz. 15 min
Classic beef burgers
1 godz.
Moroccan lamb meatballs with batbout flatbreads
1 Std. 50 Min
Lamb saag
1h 30min
Slow-cooked lamb Madras
2h 15min
Creamy beef curry and rice
1 godz. 15 min
Chicken laksa
30 min
Creamy chicken curry and rice
45min
Quick chicken tikka masala
35 Min
Murgh makhani (Butter chicken - TM6)
1 godz. 15 min
Chicken meatballs in smoky tomato and eggplant sauce
50 min
Traditional sausage rolls
50 min