Kompatibilní verze
Moroccan lamb burgers with harissa yoghurt dressing
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Lamb burgers
- 70 g fine burghul (see Tips)
- water, for soaking
- 1 lemon, zest only, no white pith
- 4 sprigs fresh mint, leaves only
- 4 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 2 eschalots (approx. 80 g)
- 2 garlic cloves
- 20 g extra virgin olive oil
- 500 g lamb mince
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp ground coriander
- 1 tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
Harissa yoghurt dressing
- 3 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 2 sprigs fresh mint, leaves only
- 20 g lemon juice
- 200 g Greek-style natural yoghurt
- 1 tbsp harissa paste (see Tips)
- ½ tsp salt
Cooking and assembly
- oil, for brushing
- 6 round bread rolls, cut into halves lengthways and toasted
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1855.9 kJ / 441.9 kcal
- Protein
- 27.5 g
- Sacharidy
- 43.5 g
- Tuk
- 16.4 g
- Nasycený tuk
- 4.2 g
- Vláknina
- 4.5 g
- Sodík
- 1041.1 mg
Alternativní recepty
Quick chicken tikka masala
35min
Creamy chicken curry and rice
45 min
Slow-cooked Lamb Curry with Cucumber Mint Couscous
9h
Creamy beef curry
1h 15min
Shredded Lamb ragù
1h 25min
Lamb tikka with spicy eggplant
Žádné hodnocení
Leek, chilli and chorizo sauce
40 Min
Sri Lankan red beef curry with rice
1h 40 min
Spiced red lentil and chicken soup (Diabetes)
30 min
Piri-piri spatchcock chicken
1h 30 min
Southern-style chicken
40 Min
Murgh makhani (Butter chicken - TM6)
1h 15min