Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 30 g plain flour
- 2 tsp dried fennel seeds
- ½ tsp sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 20 g extra virgin olive oil, plus an extra 3 tbsp to fry
- 200 g brown onion, cut into 3 cm pieces
- 100 g celery, cut into 3 cm pieces
- 100 g carrot, cut into 3 cm pieces
- 250 g water
- 200 g red wine
- 400 g canned chopped tomatoes
- 2 tsp Beef stock paste (see Tips)
- 50 g tomato paste
- 2 sprigs fresh thyme
- 1 orange, juice and 3 strips of peel, no white pith
- 1500 g beef shin (approx. 8 pieces, 2 cm thickness)
- 12 dried pitted prunes
- 1 fennel bulb, trimmed and cut into 3 cm pieces
Orange and fennel salad
- 1 fennel bulb, cut in pieces (4 x 4 x 7 cm), fronds reserved to garnish
- 3 celery stalks, trimmed
- 2 tbsp extra virgin olive oil
- ½ orange, zest only, no white pith
- 2 tbsp orange juice
- 2 sprigs fresh parsley, leaves only
- sea salt, to season
- ground black pepper, to season
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 3787.2 kJ / 905.2 kcal
- Protein
- 86.1 g
- Sacharidy
- 42.7 g
- Tuk
- 41 g
- Nasycený tuk
- 11.1 g
- Vláknina
- 7.9 g
- Sodík
- 680.1 mg
Alternativní recepty
Creamy coconut chicken curry (TM6)
30min
Beef and cashew nut yellow curry
25min
Korean beef lettuce cups with pickles (Diabetes, TM6)
55 Min
Sweet and Spicy Beef Short Ribs with Polenta
4h 25 min
The Ultimate Guiness Pot Roast
3h 25min
Salsa verde
5min
Braised Lamb Shanks
3h 35min
Yellow curry sauce (Dandelion restaurant)
55 Min
Chicken laksa
30min
Coq au vin blanc with mashed potato
1h 50min
Shredded Lamb ragù
1 Std. 25 Min
Lamb and fennel ragu
4 godz. 35 min