![Yellow curry sauce (Dandelion restaurant) Yellow curry sauce (Dandelion restaurant)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/071b660ef7fde01a08033d6b81a6cfdb/Derivates/a73251b91e4e01a2316129d81cc570747d37c999.jpg)
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 3 stalks fresh lemongrass, white part only, cut into pieces
- 40 g fresh turmeric, peeled and cut into pieces
- 50 g fresh galangal, peeled and cut into pieces
- 10 makrut lime leaves
- 50 g vegetable oil
- 10 g Korean chilli paste (gochujang)
- ¾ tsp ground turmeric
- 500 g coconut cream
- 20 g palm sugar
- 300 g coconut water
- 1 tsp fish sauce, vegan
- 1 - 2 pinches xanthan gum (see Tips)
- 20 g freshly squeezed lime juice
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1986.8 kJ / 474.9 kcal
- Protein
- 5.7 g
- Sacharidy
- 29.4 g
- Tuk
- 38.5 g
- Nasycený tuk
- 25.7 g
- Vláknina
- 4.1 g
- Sodík
- 337.7 mg
Alternativní recepty
No-waste veggie bolognese (TM6)
3h
Murgh makhani (Butter chicken - TM6)
1h 15 min
Yellow duck curry (Adam D'Sylva)
26h 25min
Waffle cones
35 min
Rice paper rolls (Thermomix® Cutter)
1 Std.
Tacos with vegetables and kidney beans (Thermomix® Cutter)
30 Min
Beef and cashew nut yellow curry
25 Min
Fermented beetroot dip
25h
Vegan 'pulled pork'
20 Min
Quick grated pickle (Thermomix® Cutter, TM6)
5 min
Quick sliced pickle (Thermomix® Cutter)
5 min
Pumpkin tahini smash
40 min