Yellow curry sauce (Dandelion restaurant)
TM6 TM5

Yellow curry sauce (Dandelion restaurant)

4.5 (26 hodnocení)

Suroviny

  • 3 stalks fresh lemongrass, white part only, cut into pieces
  • 40 g fresh turmeric, peeled and cut into pieces
  • 50 g fresh galangal, peeled and cut into pieces
  • 10 makrut lime leaves
  • 50 g vegetable oil
  • 10 g Korean chilli paste (gochujang)
  • ¾ tsp ground turmeric
  • 500 g coconut cream
  • 20 g palm sugar
  • 300 g coconut water
  • 1 tsp fish sauce, standard or vegan
  • 1 - 2 pinches xanthan gum (see Tips)
  • 20 g freshly squeezed lime juice

Nutriční hodnoty
na 1 portion
Kalorie
1986.8 kJ / 474.9 kcal
Protein
5.7 g
Sacharidy
29.4 g
Tuk
38.5 g
Nasycený tuk
25.7 g
Vláknina
4.1 g
Sodík
337.7 mg

Líbí se vám, co vidíte? Tento recept a 80 000 dalších na vás již čekají!

Registrujte se zdarma

Registrujte se k bezplatnému 30 ti dennímu zkušebnímu členství a začněte objevovat svět Cookidoo®. Zcela bez závazků.

Více informací

Alternativní recepty