Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Crosta di pane
- 5 g di lievito di birra fresco
- 200 g di acqua
- 500 g di farina di forza (o manitoba)
- 1 cucchiaino di sale
Polpettone
- 50 g di acciughe sott'olio
- 700 g di carne trita di manzo
- 100 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- 2 uova
- ½ cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe nero in polvere
- olio extravergine di oliva q.b.
- 500 g di acqua
- 150 g di prosciutto crudo a fette
Emulsione
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 20 g acqua
- 1 pizzico di sale
- Nutriční hodnoty
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3403.2 kJ / 813.4 kcal
- Protein
- 47.8 g
- Sacharidy
- 61.5 g
- Tuk
- 40.1 g
- Nasycený tuk
- 14.2 g
- Vláknina
- 2.2 g
- Sodík
- 1921.4 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Polpettone classico
1h 15min
Polpettone in crumble fragrante
1h
Polpettone al Varoma con contorno
1u. 45min
Polpettone ricotta e tonno
45min
Piccoli polpettoni in crosta
1h 10min
Salsicciotti di pollo e Parmigiano reggiano
35min
Polpette di pollo con pancetta croccante
45min
Polpettone di purè di patate e carne
1h
Polpettone con zucchine, speck e mozzarella
1h
Rosette al prosciutto cotto e formaggi
1hod. 30min
Rose di salamino con sfoglia aromatizzata
1h
Polpettoni di peperoni
1h 20min