Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 130 g kaszy jaglanej
- 10 g korzenia imbiru, świeżego, obranego, pokrojonego na kawałki
- 50 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 2 ząbki czosnku
- 900 g wody
- 600 g kukurydzy, konserwowej (ok. 2 puszki), odsączonej z zalewy
- 40 g masła, pokrojonego na kawałki
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
- 1 łyżeczka kurkumy, mielonej
- 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- Nutriční hodnoty
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1182.4 kJ / 282.6 kcal
- Protein
- 6.4 g
- Sacharidy
- 37.1 g
- Tuk
- 14 g
- Nasycený tuk
- 7.7 g
- Vláknina
- 4.4 g
- Sodík
- 417.9 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Zupa krem z marchewki, pietruszki i quinoa
45 min
Zupa krem z pieczonej papryki i marchewek
2h 20min
Zupa ziemniaczana z orzechowym wegańskim pesto
50min
Zupa selerowa aksamitna
25min
Zupa krem z pieczonej pietruszki z migdałami
1h 30min
Zupa selerowo-gruszkowa
50min
Zupa marchewkowa z imbirem
50min
Zupa krem z porów
30 min
Zupa z rukoli
35min
Zupa jabłkowo-selerowa
40 min
Zupa krem z marchewki z tymiankiem
35min
Zupa krem z selera z jabłkiem
55min