Sicilian ricotta cheesecake with botrytis soaked figs

Sicilian ricotta cheesecake with botrytis soaked figs

4.9 7 hodnocení
Příprava 55min.
Celkový 30hod. 25min.
12 portions

Suroviny

Botrytis soaked figs
  • botrytis semillon
    150 g
  • caster sugar
    70 g
  • vanilla bean cut into half lengthways, seeds scraped
    1
  • cinnamon quill
    1
  • star anise
    2
  • ground nutmeg
    2 pinches
  • dried figs
    150 g
Ricotta
  • full cream milk
    1800 g
  • white vinegar
    80 g
Shortcrust pastry
  • unsalted butter chilled and cut into pieces, plus extra for greasing
    100 g
  • plain flour
    230 g
  • salt
    1 pinch
  • icing sugar
    50 g
  • egg yolks
    3
Cheesecake filling
  • dark chocolate (70% cocoa) broken into pieces
    80 g
  • raw hazelnuts toasted
    40 g
  • cream cheese
    150 g
  • caster sugar
    100 g
  • sour cream
    100 g
  • eggs
    2
  • mixed peel
    40 g
  • brandy
    40 g

Obtížnost

snadné


Nutriční hodnoty na 1 portion

Sodík 160.5 mg
Protein 11.2 g
Kalorie 2127.7 kJ / 508.5 kcal
Tuk 25.4 g
Vláknina 2.8 g
Nasycený tuk 12.1 g
Sacharidy 55.6 g

Líbí se vám co vidíte?

Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!

Zaregistrujte se do našeho 30denního bezplatného Cookidoo® členství a objevujte celý svět Cookidoo®. Bez závazků.

Registrujte se zdarma Více informací


Mohlo by se vám také líbit...