Kompatibilní verze
Sicilian ricotta cheesecake with botrytis soaked figs
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Botrytis soaked figs
- 150 g botrytis semillon
- 70 g caster sugar
- 1 vanilla bean, cut into half lengthways, seeds scraped
- 1 cinnamon quill
- 2 star anise
- 2 pinches ground nutmeg
- 150 g dried figs
Ricotta
- 1800 g full cream milk
- 80 g white vinegar
Shortcrust pastry
- 100 g unsalted butter, chilled and cut into pieces, plus extra for greasing
- 230 g plain flour
- 1 pinch salt
- 50 g icing sugar
- 3 egg yolks
Cheesecake filling
- 80 g dark chocolate (70% cocoa), broken into pieces
- 40 g raw hazelnuts, toasted
- 150 g cream cheese
- 100 g caster sugar
- 100 g sour cream
- 2 eggs
- 40 g mixed peel
- 40 g brandy
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2163.7 kJ / 515.1 kcal
- Protein
- 12.3 g
- Sacharidy
- 56.9 g
- Tuk
- 26.9 g
- Nasycený tuk
- 15.2 g
- Vláknina
- 3.3 g
- Sodík
- 146.4 mg
Alternativní recepty
Whipped egg whites
10 min
Spinach potato soup with savoury egg custard
45 min
Banana tart tartin with chocolate sorbet
27h 35 min
Almond biscotti
1 Std. 10 Min
Gougère puffs with salmon mousse
25 godz. 35 min
Quince tart
1 Std. 10 Min
Tuna dip
15min
Classic zabaglione
15min
Rosewater madeleines
30 min
Mini chive pikelets with mushrooms
1h
Polenta
25 min
Ruby kingfish with citrus yoghurt dressing
2 godz. 30 min