Sicilian ricotta cheesecake with botrytis soaked figs
TM6 TM5 TM31

Sicilian ricotta cheesecake with botrytis soaked figs

4.9 ( 7 hodnocení )

Suroviny

Botrytis soaked figs

  • 150 g botrytis semillon
  • 70 g caster sugar
  • 1 vanilla bean cut into half lengthways, seeds scraped
  • 1 cinnamon quill
  • 2 star anise
  • 2 pinches ground nutmeg
  • 150 g dried figs

Ricotta

  • 1800 g full cream milk
  • 80 g white vinegar

Shortcrust pastry

  • 100 g unsalted butter chilled and cut into pieces, plus extra for greasing
  • 230 g plain flour
  • 1 pinch salt
  • 50 g icing sugar
  • 3 egg yolks

Cheesecake filling

  • 80 g dark chocolate (70% cocoa) broken into pieces
  • 40 g raw hazelnuts toasted
  • 150 g cream cheese
  • 100 g caster sugar
  • 100 g sour cream
  • 2 eggs
  • 40 g mixed peel
  • 40 g brandy

Nutriční hodnoty
na 1 portion
Kalorie
515.1 kcal / 2163.7 kJ
Protein
12.3 g
Tuk
26.9 g
Sacharidy
56.9 g
Vláknina
3.3 g
Nasycený tuk
15.2 g
Sodík
146.4 mg

Líbí se vám, co vidíte? Tento recept a 80 000 dalších na vás již čekají!

Registrujte se zdarma

Registrujte se k bezplatnému 30 ti dennímu zkušebnímu členství a začněte objevovat svět Cookidoo®. Zcela bez závazků.

Více informací

Alternativní recepty