Kompatibilní verze
Sicilian ricotta cheesecake with botrytis soaked figs
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Botrytis soaked figs
- 150 g botrytis semillon
- 70 g caster sugar
- 1 vanilla bean, cut into half lengthways, seeds scraped
- 1 cinnamon quill
- 2 star anise
- 2 pinches ground nutmeg
- 150 g dried figs
Ricotta
- 1800 g full cream milk
- 80 g white vinegar
Shortcrust pastry
- 100 g unsalted butter, chilled and cut into pieces, plus extra for greasing
- 230 g plain flour
- 1 pinch salt
- 50 g icing sugar
- 3 egg yolks
Cheesecake filling
- 80 g dark chocolate (70% cocoa), broken into pieces
- 40 g raw hazelnuts, toasted
- 150 g cream cheese
- 100 g caster sugar
- 100 g sour cream
- 2 eggs
- 40 g mixed peel
- 40 g brandy
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2163.7 kJ / 515.1 kcal
- Protein
- 12.3 g
- Sacharidy
- 56.9 g
- Tuk
- 26.9 g
- Nasycený tuk
- 15.2 g
- Vláknina
- 3.3 g
- Sodík
- 146.4 mg
Alternativní recepty
Beetroot gazpacho with horseradish créme
1h 40 min
Honey cake
49 Std. 30 Min
Spiced red wine pears
45 Min
Steamed whole fish with quinoa salad and salsa verde
1 Std.
Malted crème brûlée with salted caramel ice cream
28sa 30 dk
Classic zabaglione
15min
Marzipan
10 Min
Black & white chocolate tartufo
13sa 55 dk
Amaretto biscuits
30 Min
Rhubarb and blackberry breakfast tart
2h 20min
Golden baklava
25h 25 min
Brioche slice with crumble
2h