Sezóna jahod

První kousky sladkých a šťavnatých jahod vždy signalizují začátek léta. Jahody totiž dozrávají jako jedny z prvních. Červen je tak skvělým obdobím, kdy si můžeme vychutnat lahodné jahodové dobroty, jako jsou jahodové koláče, marmelády a další sladké i slané pochoutky.

Ovoce se snídaní v pozadí

Dobroty se sladkými jahodami

Božská spojení

Klasické kombinace zahrnují zmrzlinu, šlehačku a čokoládu. Ale proč nedat průchod kreativitě a nezkusit jahody doplnit čerstvou bazalkou nebo mátou, balzámovým octem, ořechy, skořicí, chilli, kardamomem nebo měkkým jemným sýrem? Čekáte hosty? Jahody naložené v šampaňském, rumu nebo likéru Grand Marnier dodají vašim dezertům jiskru!

Nechte je zazářit

Někdo tady mluvil o marmeládě?

Užívejte si jahody i po skončení jejich hlavní sezóny! Využijte období, kdy je sklizeň jahod v plném proudu a vyberte si dokonale červené, zralé a voňavé jahody, které jsou skvělé k výrobě lahodné marmelády a želé. S Thermomixem® bude příprava marmelády snadná, rychlá a zábavná!

Tipy na marmelády

Sladké jahody jsou skvělým doplňkem koláče s rebarborou

Do jahodových polí!

Nepropásněte sezónu jahod! Z tohoto všestranného ovoce si můžete připravit koláče, saláty, sorbety a mnoho dalšího.

Objevte další jahodové recepty