Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Křehké těsto
- 350 gramů hladké mouky
- 140 gramů másla, chlazeného, na kousky, plus extra na vymazání
- 70 gramů cukru
- 90 gramů vody
- 2 špetky soli
Náplň
- 400 gramů rebarbory, očištěné a oloupané, nakrájené na velmi malé kousky (0,5 cm)
- 300 gramů jahod, na kousky
- 120 gramů cukru
- 20 gramů vanilkového cukru, domácí výroby
- 30 gramů kukuřičného škrobu
- 1 žloutek
- 2 polévkové lžíce mléka
- cukr moučka, na pocukrování
- Nutriční hodnoty
- na 1 kus
- Kalorie
- 1236 kJ / 295 kcal
- Protein
- 4 g
- Sacharidy
- 44 g
- Tuk
- 11 g
- Vláknina
- 2.4 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Rybízový koláč
2 Std. 5 Min
Jahodový džem
1 Std. 5 Min
Vánoční (adventní) věnec 2016
1 Std.
Švestkový koláč
1h 40min
Kynutý švestkový koláč na plech
1 godz. 25 min
Bábovka s podmáslím
45 Min
Rebarborový koláč se sněhovou krustou
1 Std. 20 Min
Drobenkový koláč s náplní z čerstvého sýra a s borůvkami
1 Std.
Kynutý borůvkový koláč
1 godz. 50 min
Cuketové řezy s čokoládovou polevou
1 Std. 15 Min
Tvarohové knedlíky s jahodami
50 Min
Rebarborový koláč
1 Std. 15 Min