Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Křehké těsto
- 350 gramů hladké mouky
- 140 gramů másla, chlazeného, na kousky, plus extra na vymazání
- 70 gramů cukru
- 90 gramů vody
- 2 špetky soli
Náplň
- 400 gramů rebarbory, očištěné a oloupané, nakrájené na velmi malé kousky (0,5 cm)
- 300 gramů jahod, na kousky
- 120 gramů cukru
- 20 gramů vanilkového cukru, domácí výroby
- 30 gramů kukuřičného škrobu
- 1 žloutek
- 2 polévkové lžíce mléka
- cukr moučka, na pocukrování
- Nutriční hodnoty
- na 1 kus
- Kalorie
- 1236 kJ / 295 kcal
- Protein
- 4 g
- Sacharidy
- 44 g
- Tuk
- 11 g
- Vláknina
- 2.4 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Cuketový koláč s vlašskými ořechy a datlemi
1 Std. 55 Min
Jablečný závin
1h 20min
Hruškový šlehačkový koláč
1h 35min
Rybízové řezy se sněhovou čepicí
1h
Rebarborový koláč se sněhovou krustou
1h 20min
Vánoční (adventní) věnec 2016
1h
Kynutý borůvkový koláč
1 Std. 50 Min
Švestkový koláč
1h 40min
Mřížkový jablečný koláč
1h 25min
Rybízový koláč
2h 5min
Moravské koláče
3h
Povidlové buchty
2h 10min