
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Křehké těsto
- 350 gramů hladké mouky
- 140 gramů másla, chlazeného, na kousky, plus extra na vymazání
- 70 gramů cukru
- 90 gramů vody
- 2 špetky soli
Náplň
- 400 gramů rebarbory, očištěné a oloupané, nakrájené na velmi malé kousky (0,5 cm)
- 300 gramů jahod, na kousky
- 120 gramů cukru
- 20 gramů vanilkového cukru, domácí výroby
- 30 gramů kukuřičného škrobu
- 1 žloutek
- 2 polévkové lžíce mléka
- cukr moučka, na pocukrování
- Nutriční hodnoty
- na 1 kus
- Kalorie
- 1236 kJ / 295 kcal
- Protein
- 4 g
- Sacharidy
- 44 g
- Tuk
- 11 g
- Vláknina
- 2.4 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Tvarohové knedlíky s jahodami
50min
Bublanina s třešněmi
1h
Cuketové koláčky s nivou
3hod. 10min
Kynutý borůvkový koláč
1h 50 phút
Bublanina s meruňkami
1h
Rybízový koláč
2 Std. 5 Min
Ovocné knedlíky na páře
1h 40min
Rybízové řezy se sněhovou čepicí
1h
Rebarborový koláč se sněhovou krustou
1h 20 phút
Švestkový koláč
1h 40min
Povidlové buchty
2h 10 phút
Moravské koláče
3h