
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 3 - 4 carciofi mondati e a fettine sottili
- ½ limone il succo spremuto fresco
- 1 spicchio di aglio senz'anima
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 320 g di riso per risotto (Carnaroli, Arborio o Parboiled cottura 14 minuti)
- 50 g di vino bianco secco
- 700 g di acqua
-
1
cucchiaino di sale
nebo 1 cucchiaino colmo di dado per brodo vegetale fatto in casa - 20 g bottarga grattugiata
- 30 g di burro
- Nutriční hodnoty
- na 1 porzione
- Kalorie
- 435 kcal / 1820 kJ
- Protein
- 10 g
- Tuk
- 16 g
- Sacharidy
- 67 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Risotto ai carciofi
30min
Ratatouille di totani e melanzane su cous cous
1hod.
Risotto ai carciofi con tonno e olive
35min
Fregola ai carciofi, menta e bottarga
30min
Favata sarda
1hod.
Crostino con pesto di asparagi, pistacchi e ceviche di gamberi
35min
Risotto agli asparagi e vongole
1hod. 15min
Polenta bianca con carciofi
1hod. 30min
Fusilli, carciofi e cacio
40min
Risotto al nero di seppia
35min
Risotto gamberi e carciofi
30min
Risotto ai funghi porcini
35min