Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 3 - 4 carciofi, mondati e a fettine sottili
- ½ limone, il succo spremuto fresco
- 1 spicchio di aglio senz'anima
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 320 g di riso per risotto (Carnaroli, Arborio o Parboiled cottura 14 minuti)
- 50 g di vino bianco secco
- 700 g di acqua
-
1
cucchiaino di sale
nebo 1 cucchiaino colmo di dado per brodo vegetale fatto in casa - 20 g bottarga grattugiata
- 30 g di burro
- Nutriční hodnoty
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1820 kJ / 435 kcal
- Protein
- 10 g
- Sacharidy
- 67 g
- Tuk
- 16 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Risotto gamberi e carciofi
30 min
Risotto ai carciofi
30 min
Risotto alla melagrana e coppa
35 min
Risotto agli asparagi e vongole
1h 15min
Tegamini fave e funghi
3h 10min
Cozze ripiene
1 godz. 30 min
Polpo in rosso
35 min
Ravioli ai carciofi
1 godz. 30 min
Risotto ai carciofi con tonno e olive
35 min
Cupola di riso al mandarino e Grand Marnier
40 min
Risotto radicchio e gamberi
1 godz. 20 min
Risotto al nero di seppia
35 min