Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 3 - 4 carciofi, mondati e a fettine sottili
- ½ limone, il succo spremuto fresco
- 1 spicchio di aglio senz'anima
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 320 g di riso per risotto (Carnaroli, Arborio o Parboiled cottura 14 minuti)
- 50 g di vino bianco secco
- 700 g di acqua
-
1
cucchiaino di sale
nebo 1 cucchiaino colmo di dado per brodo vegetale fatto in casa - 20 g bottarga grattugiata
- 30 g di burro
- Nutriční hodnoty
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1820 kJ / 435 kcal
- Protein
- 10 g
- Sacharidy
- 67 g
- Tuk
- 16 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Stoccafisso con i porri
50 Min
Risotto radicchio e gamberi
1 Std. 20 Min
Risotto ai frutti di mare e salame piccante
1 Std. 5 Min
Risotto agli asparagi e vongole
1 Std. 15 Min
Baccalà alla cappuccina
55 Min
Fregola ai carciofi, menta e bottarga
30 Min
Risotto gamberi e carciofi
30 Min
Condimento ai carciofi veloce
10 Min
Risotto ai carciofi con tonno e olive
35 Min
Risotto alla zucca e Roquefort
45 Min
Risotto zucca e porcini
45 Min
Risotto al nero di seppia
35 Min