Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Lamb shanks
- 20 g olive oil, plus extra for frying
- 1 tsp salt, plus extra for seasoning
- 1 tsp ground black pepper, plus extra for seasoning
- 3 pieces lemon peel (approx. 1 x 10 cm strips), no white pith
- 4 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 4 garlic cloves
- 2 eschalots (approx. 50 g)
- 130 g dry white wine
- 700 g tomato passata
- 400 g water
- 1 tbsp Chicken stock paste (see Tips)
- 50 g tomato paste
- 6 lamb shanks
- 100 g plain flour
- 200 g carrot, cut into pieces (1-2 cm)
- 200 g zucchini, cut into pieces (1-2 cm)
- 100 g pitted green Sicilian olives
- 220 g dried risoni pasta
Feta topping
- 2 garlic cloves
- 4 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 4 sprigs fresh thyme, leaves only
- ¼ tsp dried chilli flakes
- 30 g olive oil
- 20 g lemon juice
- 200 g feta cheese, cut into cubes (2 cm)
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2948.4 kJ / 702 kcal
- Protein
- 42.9 g
- Sacharidy
- 51.7 g
- Tuk
- 34.3 g
- Nasycený tuk
- 11.2 g
- Vláknina
- 8.8 g
- Sodík
- 1593.6 mg
Alternativní recepty
Beef stroganoff
35 dk
Lamb and feta meatballs
30 min
Spiced lamb pie
40 Min
Chicken, leek and corn pie
1 godz. 15 min
Slow cooked ribs in smoked paprika barbecue sauce
3 godz. 15 min
Lamb cutlets with pumpkin and pistachio salad
40 Min
Lemon and lamb pie with filo topping
2 godz. 40 min
Lamb Moussaka
1h 30 min
Guinness beef pies
2sa 15 dk
Beef ragu
1 godz. 25 min
Chicken and spinach enchiladas
40 Min
Lamb and fennel ragu
4 godz. 35 min