Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Pastry
- 250 g unsalted butter, cut into cubes, plus extra for greasing
- 325 g plain flour, plus extra for dusting
- 1 pinch fine salt
- 160 g sour cream
Filling
- 500 g water
- 200 g asparagus, woody ends trimmed
- cold water, for soaking
- 100 g cheddar cheese, cut into cubes (2 cm)
- ½ bunch fresh chives, cut into small pieces (2 mm)
- 1 lemon, zest only, finely grated, no white pith
- 100 g ricotta
- 3 eggs
- 100 g sour cream
- ½ tsp sea salt flakes
- ½ tsp ground black pepper
- 6 spring onions/shallots, cut into pieces same length as asparagus, then cut into halves
- Nutriční hodnoty
- na 1 portions
- Kalorie
- 2438.4 kJ / 580.5 kcal
- Protein
- 13.4 g
- Sacharidy
- 31.6 g
- Tuk
- 44.6 g
- Nasycený tuk
- 28.4 g
- Vláknina
- 2.4 g
- Sodík
- 306.8 mg
Alternativní recepty
Filo spinach slice
55 Min
Pumpkin and blue cheese arancini with smoky yoghurt dressing
1h
Caramelised fennel and ricotta tarts with Parmesan crisps
2h 30min
Gorgonzola cheesecakes with pear jam
45min
Ricotta and spinach crespelle "cake"
40min
Parmesan baskets with goat's cheese mousse
1h 15min
Pumpkin tart
2h 15min
Mushroom tart
50 min
Fresh tomato tart
40min
Baked salmon cheesecake
26hod. 35min
Leek and ham tart
1 godz. 55 min
Silverbeet and mushroom calzone
2 Std.