Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Pastry
- 250 g unsalted butter, cut into cubes, plus extra for greasing
- 325 g plain flour, plus extra for dusting
- 1 pinch fine salt
- 160 g sour cream
Filling
- 500 g water
- 200 g asparagus, woody ends trimmed
- cold water, for soaking
- 100 g cheddar cheese, cut into cubes (2 cm)
- ½ bunch fresh chives, cut into small pieces (2 mm)
- 1 lemon, zest only, finely grated, no white pith
- 100 g ricotta
- 3 eggs
- 100 g sour cream
- ½ tsp sea salt flakes
- ½ tsp ground black pepper
- 6 spring onions/shallots, cut into pieces same length as asparagus, then cut into halves
- Nutriční hodnoty
- na 1 portions
- Kalorie
- 2438.4 kJ / 580.5 kcal
- Protein
- 13.4 g
- Sacharidy
- 31.6 g
- Tuk
- 44.6 g
- Nasycený tuk
- 28.4 g
- Vláknina
- 2.4 g
- Sodík
- 306.8 mg
Alternativní recepty
Milk jellies with poached stone fruit
5h
Vegetarian quiche
1h 55min
Pumpkin tart
2h 15min
Cauliflower gratin
1h
Goat's cheese feta roulade
2 godz. 45 min
Semolina gnocchi with asparagus
1h 15min
Cannelloni with artichoke filling and tomato sauce
1 Std. 35 Min
Beetroot, feta and spinach quiche
1h 40 min
Melanzane parmigiana
2 Std. 5 Min
Gin and lime pie
3 Std. 10 Min
Silverbeet quiche with oat and Parmesan crust
1h 15min
Ham and zucchini quiche
1h 45min