Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1 brown onion (approx. 150 g), cut into quarters
- 1 garlic clove
- 2 sprigs fresh mint, leaves only (see Tips)
- 50 g olive oil, plus 2-3 tablespoons extra for frying
- 500 g lamb mince (see Tips)
- 1 tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
- 60 g breadcrumbs
- 1 tsp dried oregano
- plain flour, for dusting
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1164.5 kJ / 277.2 kcal
- Protein
- 19.7 g
- Sacharidy
- 12.1 g
- Tuk
- 16.4 g
- Nasycený tuk
- 3.6 g
- Vláknina
- 2.4 g
- Sodík
- 501.8 mg
Alternativní recepty
Herbed chicken hors d'oeuvres
35 Min
Lamb kleftiko
4 Std.
Soutzoukakia ("little sausages") with rice
1 Std.
Rizogalo (Greek rice pudding)
1 Std. 10 Min
Gozleme
1 Std. 40 Min
Tiropita (Greek cheese pie)
1 Std. 10 Min
Ricotta dumplings with napoli sauce
55 Min
Avgolemono (chicken soup with egg and lemon)
1h 15min
Ricotta and polenta chips
2 godz. 20 min
Italian ricotta doughnuts with citrus curd
1 Std. 10 Min
Grilled eggplant dip
2h
Tzatziki dip
15 Min