
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Pickled eggs
- 1 cinnamon quill
- 2 dried bay leaves
- 2 tbsp yellow mustard seeds
- ½ tsp ground allspice
- 3 tsp coriander seeds
- 3 whole cloves
- 1 tsp dried tarragon
- 1 ½ tsp ground ginger
- 1 tsp dried chilli flakes
- 2 tsp raw sugar
- 1 tsp salt
- 250 g white vinegar
- 750 g water
- 6 eggs
- cold water for cooling
Congee
- 500 g fresh Asian mushrooms (e.g. oyster and enoki), cut into pieces (3-4 cm) (see Tips)
- 2 spring onions/shallots trimmed and cut into thin slices
- 4 cm piece fresh ginger peeled
- 150 g eschalot cut into halves
- 2 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 1250 g water
- 180 g jasmine rice
- 1 tbsp soy sauce plus extra to serve
- 1 tbsp sesame oil plus extra to serve
- 1 fresh chilli cut into thin slices, to serve (optional)
- 2 sprigs fresh coriander leaves only, to serve
- 2 tbsp fried shallots for garnishing
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 296 kcal / 1243.7 kJ
- Protein
- 14.1 g
- Tuk
- 11.2 g
- Sacharidy
- 29.1 g
- Vláknina
- 5.6 g
- Nasycený tuk
- 2.4 g
- Sodík
- 1097.5 mg
Alternativní recepty
Soy milk
24hod. 30min
Dou sha (red bean paste)
49hod. 10min
Ginger and chilli dipping sauces (for Hainanese chicken)
20min
Chicken porridge with century egg
30min
Homemade Fish Ball Soup
2hod.
Gado gado
1hod.
Sambal goreng (chilli stir-fried vegetables and prawns)
30min
Savory Rice Porridge (Congee)
35min
Chawanmushi (Japanese savoury custard)
1hod. 45min
Kai yang bai cai (braised cabbage with mushrooms)
40min
Teochew rice porridge with sweet potato
30min
Chicken Porridge With Century Egg
30min