
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Porcini mushroom filling
- 30 g dried porcini mushrooms
- 250 g water
- 80 g brown onion cut into quarters
- 2 tsp oil
- 30 g breadcrumbs
- ¼ tsp sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 2 tsp lemon juice
Dumplings
- 140 - 160 g plain flour plus extra for dusting
- 1 tbsp olive oil
- 70 g lukewarm water
Borscht
- 600 - 700 g raw beetroot peeled and cut into quarters
- 3 garlic cloves
- 5 dried porcini mushrooms cut into slices
- 1400 g water plus extra for boiling
- 2 tsp sea salt plus extra to taste
- ¼ tsp ground black pepper plus extra to taste
- 2 tbsp raw sugar
- 2 dried bay leaves
- 5 allspice berries
- 2 - 3 tbsp white vinegar to taste
- 2 tbsp dried marjoram
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 191.6 kcal / 804.9 kJ
- Protein
- 5.1 g
- Tuk
- 4.3 g
- Sacharidy
- 30.2 g
- Vláknina
- 6.2 g
- Nasycený tuk
- 0.8 g
- Sodík
- 701.1 mg
Alternativní recepty
Pierogi (Cheese dumplings)
1hod. 30min
Sauerkraut soup
50min
Solyanka (Ukraine hot spicy soup)
2hod.
Grisons barley soup
1hod. 15min
Spiced Moroccan lentil soup
40min
Mushroom and sauerkraut pierogi
2hod. 30min
Spiced Moroccan lentil soup
40min
Spiced lentil vegetable soup
1hod. 30min
Vienna sausages with split pea soup
1hod. 10min
Ukrainian borscht
35min
Bulghur and lentil soup
1hod.
Goulash soup
2hod. 35min