
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 150 g canned sauerkraut lightly drained
- 80 g brown onion cut into halves
- 1 garlic clove
- 20 g olive oil
- 100 g cabbage shredded
- 60 g carrots cut into pieces (1-2 cm)
- 1300 g water
- 1 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- ½ tsp sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 3 allspice berries or ¼ tsp ground allspice
- 1 dried bay leaf
- 40 g tomato paste
- 250 g potatoes peeled and cut into cubes (1 cm)
- 150 g chorizo sausages or Polish sausages, cut into slices (0.5 cm)
- 1 tsp dried marjoram
- 1 pinch ground caraway seeds
- sourdough bread to serve
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 317 kcal / 1333 kJ
- Protein
- 13 g
- Tuk
- 10 g
- Sacharidy
- 41 g
- Vláknina
- 6.3 g
- Nasycený tuk
- 2.5 g
- Sodík
- 1577.7 mg
Alternativní recepty
Pierogi (Cheese dumplings)
1hod. 30min
Cabbage rolls
1hod. 50min
Tuscan bean soup
30min
Tuscan bean soup
40min
Grisons barley soup
1hod. 15min
Zucchini soup
25min
Cream of tomato soup
25min
Borscht with Polish dumplings
1hod. 30min
Vienna sausages with split pea soup
1hod. 10min
Poppy seed strudel
3hod. 15min
Polish vegetable salad (Insalata Russa)
1hod. 20min
Ukrainian borscht
35min