Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Bacalhau
- 150 g sobras de pão partido em pedaços
- 100 g leite
- 30 g azeite extra virgem (0,2% acidez)
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 1 dente de alho
- 400 g curgete cortada em pedaços
- 400 g bacalhau fresco s/ pele e s/ espinhas cortado em pedaços
- ½ c. chá de sal
Béchamel
- 300 g leite
- 60 g farinha
- 30 g azeite extra virgem (0,2% acidez)
- ½ c. chá de sal
- 1 pitada de noz-moscada
- Nutriční hodnoty
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 450 kcal
- Protein
- 29 g
- Sacharidy
- 41 g
- Tuk
- 19 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Açorda de peixe
20 min
Empadão de peixe e ervilhas
1 Std. 30 Min
Bacalhau espiritual da Sena
1 Std. 35 Min
Soufflé de peixe
1 Std.
Bacalhau espiritual
50min
Lasanha
50min
Leite creme fino
15 min
Bacalhau à abade de Priscos
50min
Bacalhau à comadre
1 Std. 10 Min
Bacalhau com natas
40 Min
Bolo de azeite da Beira Baixa
1 Std. 10 Min
Bacalhau com “natas”
50min