Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Bacalhau
- 150 g sobras de pão partido em pedaços
- 100 g leite
- 30 g azeite extra virgem (0,2% acidez)
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 1 dente de alho
- 400 g curgete cortada em pedaços
- 400 g bacalhau fresco s/ pele e s/ espinhas cortado em pedaços
- ½ c. chá de sal
Béchamel
- 300 g leite
- 60 g farinha
- 30 g azeite extra virgem (0,2% acidez)
- ½ c. chá de sal
- 1 pitada de noz-moscada
- Nutriční hodnoty
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 450 kcal
- Protein
- 29 g
- Sacharidy
- 41 g
- Tuk
- 19 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Bacalhau com espinafres e cenoura e Creme de curgete e cenoura
1óra
Bacalhau espiritual
50min
Bacalhau espiritual
50min
Lasanha de peixe
1h 5min
Empadão de bacalhau com camarão e espinafres
1óra 10p
Not bacalhau com natas
30min
Empadão de javali
13h
Bacalhau espiritual da Sena
1h 35min
Bacalhau com “natas”
50min
Lasanha de atum e espinafres
1óra 15p
Bacalhau com natas
40 min
Bacalhau à comadre
1óra 10p