Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Cake
- 200 g unsalted butter, softened, plus extra for greasing
- 300 g caster sugar
- 50 g blanched almonds
- 4 eggs ; 2 whole and 2 separated
- 200 g self-raising flour
- 100 g milk
- 150 g frozen blackberries, defrosted
- 1 pinch cream of tartar
- 2 tbsp flaked almonds
Filling
- 300 g pouring (whipping) cream
- 4 tbsp blackberry jam
- 100 g frozen blackberries, defrosted
- pure icing sugar, for decorating (optional)
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2539.6 kJ / 604.7 kcal
- Protein
- 7.9 g
- Sacharidy
- 60.7 g
- Tuk
- 37.6 g
- Nasycený tuk
- 21.4 g
- Vláknina
- 2.8 g
- Sodík
- 196.4 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Lemon cupcakes with citrus syrup
40min
Cherry clafoutis
1 godz. 5 min
Chocolate and pear cake
1 Std. 30 Min
Coconut butter cake
1h
Davidson plum cheesecake slice
2h 45 min
Baked honey cheesecake
4 Std. 20 Min
Angel cake
5u. 15min
Raspberry and lemon flan
1h
Peach and plum upside-down cake
50min
Cheesecake with meringue topping
3 godz. 30 min
Butter Mochi with Pineapple Sherbet (Matthew Kenney)
11 Std. 40 Min
Apple ginger cake with salted caramel sauce
1 Std. 30 Min