Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 250 gramů celeru, na kousky
- 100 gramů mrkve, na kousky
- 30 gramů másla
- 1000 gramů vody
-
1
vrchovatá čajová lžička zeleninové dochucovací pasty, domácí
nebo 1 kostka zeleninového bujónu - 1 čajová lžička soli
- 2 špetky pepře černého, mletého
- 100 gramů mléka
- 200 gramů smetana, min. 30 % tuku
- 30 gramů ovesných vloček
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1220 kJ / 291 kcal
- Protein
- 3.88 g
- Sacharidy
- 13.35 g
- Tuk
- 24.3 g
- Vláknina
- 2.54 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Polévka z červené řepy
40min
Celerová polévka se zakysanou smetanou
25min
Kedlubnová polévka
35min
Bramborová krémová polévka se zeleninou
35min
Rajská polévka s kořenovou zeleninou
30min
Celerovo-bramborová polévka s bylinkovými knedlíčky
1h 10min
Špenátová polévka s vejci
35min
Cuketová krémová polévka
25min
Drožďová polévka s pórkem
40min
Polévka z červené řepy s bylinkovými knedlíčky
1h 10min
Polévka z mladých kopřiv
25min
Polévka z růžičkové kapusty
45 min