
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 350 gramů cibule, napůl
- 100 gramů slaniny, na kostičky
- 500 - 600 gramů vepřové panenky
- 2 čajové lžičky soli, jemné
- ¼ čajové lžičky pepře mletého
- 1 - 1 ½ čajové lžičky červené papriky, sladké
- 6 - 8 plátků libové slaniny, uzené (60-80 gramů)
- 500 gramů kyselého zelí
- 1 bobkový list, sušený (volitelně)
- 3 jalovcové kuličky (volitelně)
- 500 gramů vody
- 750 gramů brambor, na kousky (3 cm)
- 3 polévkové lžíce oleje na smažení
- 140 gramů mléka
- 40 gramů másla, jakéhokoliv (neslaného nebo slaného)
- 2 - 3 špetky muškátového oříšku, mletého
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 2467 kJ / 590 kcal
- Protein
- 47 g
- Sacharidy
- 37 g
- Tuk
- 25 g
- Vláknina
- 6.4 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Kuřecí kousky s teplým bramborovým salátem
55min
Sekaná s bramborami
1hod.
Plněná vepřová panenka s brambůrkami na páře
55min
Kuře a lá svíčková s knedlíkem
55min
Jemný segedínský guláš s knedlíkem
1hod.
Masové kuličky s rajskou omáčkou
45min
Krůtí plátky s omáčkou z hrášku a bramborovým pyré
30min
Zapečená vepřová panenka s brokolicí a těstovinami
1hod. 15min
Losos ve smetanové omáčce se žampiony
50min
Vepřová panenka s omáčkou z červeného vína
45min
Vepřové kotlety s fazolemi a bramborami
2hod.
Krůtí stehno se slaninou a bramborami
1hod. 45min