Bramborová kari polévka
TM6

Bramborová kari polévka

4.9 (65 hodnocení)

Suroviny

Loupání brambor

  • 700 gramů brambor, moučných, velkých tak, aby se vešly do otvoru víka mixovací nádoby
  • 600 gramů vody

Bramborová kari polévka

  • 120 gramů cibule, napůl
  • 120 gramů mrkve, na kousky
  • 2 stroužky česneku
  • 30 gramů olivového oleje
  • 200 gramů kostiček slaniny (volitelně)
    nebo 200 gramů párků nebo klobásy, na plátky (1 cm) (volitelně)
  • 1 polévková lžíce kari
  • 800 gramů vody
  • 2 čajové lžičky zeleninové dochucovací pasty
    nebo 2 čajové lžičky kuřecí dochucovací pasty
  • 1 bobkový list, sušený
  • 1 polévková lžíce sušené majoránky
  • 3 kusy nového koření (volitelně)
  • 1 polévková lžíce dijonské hořčice
  • ½ čajové lžičky muškátového oříšku, mletého
  • 1 čajová lžička soli
  • ½ čajové lžičky pepře černého, mletého
  • 60 - 80 gramů smetany, min. 30 % tuku
    nebo 80 - 100 gramů kokosového mléka, konzervovaného
  • ½ svazku petrželové natě, nahrubo nasekané, na posypání
  • chléb, na plátky, k podávání (volitelně)
  • smetana, min. 30 % tuku pro pokapání

Nutriční hodnoty
na 1 porci
Kalorie
1227.3 kJ / 293.4 kcal
Protein
4.9 g
Sacharidy
37.7 g
Tuk
14.7 g
Nasycený tuk
5.2 g
Vláknina
6.3 g
Sodík
674 mg

Líbí se vám, co vidíte? Tento recept a 80 000 dalších na vás již čekají!

Registrujte se zdarma

Registrujte se k bezplatnému 30 ti dennímu zkušebnímu členství a začněte objevovat svět Cookidoo®. Zcela bez závazků.

Více informací

Alternativní recepty