Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Špízy
- 300 gramů telecích plátků, na kousky 3 x 3 cm
- 8 kusů cherry rajčátek
- 80 gramů zelených paprik, na kostky 3 x 3 cm
- 80 gramů červených paprik, na kostky 3 x 3 cm
- 80 gramů cibule, žluté, na měsíčky
- 2 kusy žampiónů, na čtvrtky
- 2 špetky soli
- 1 špetka mletého černého pepře
Hořčičná omáčka
- 50 gramů šalotky
- 1 snítka čerstvé petržele, pouze listy
- 100 gramů pórku (jen bílá část), nakrájeného na kolečka
- 50 gramů extra panenského olivového oleje
- 1 čajová lžička hladké mouky, lze použít i rýžovou
- 75 gramů bílého vína
- 2 polévkové lžíce hořčice
- 70 gramů vody
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 2066 kJ / 494 kcal
- Protein
- 36.9 g
- Sacharidy
- 14.3 g
- Tuk
- 32.1 g
- Vláknina
- 6.4 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Čokoládová Šarlotka
6u. 20min
Bramborové rolky se sýrem a pažitkovým dipem
1h 10 min
Uzený hovězí jazyk s omáčkou ze šalotek, rozinek a mandlí
2sa 50 dk
Tvarůžkové kuličky
25 Min
Pečené kuře s tapenádou a bramborová kaše s karamelizovanou cibulí
2sa 15 dk
Kuřecí kapsy s pórkem, bylinkami a vařenými bramborami
45 Min
Papriková omeleta s kukuřično-rajčatovou salsou
40 Min
Kuřecí závitky s bramborami
1h 20 min
Ryba s bylinkovo-sýrovou krustou, bramborami a květákem
1 godz. 15 min
Hovězí steaky v papilotě
40 Min
Letní ovocný dort
12 godz. 35 min
Želatina
10 Min