Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Strudelteig (für 2 Strudel)
- 300 g Weizenmehl, glatt
- 125 g Wasser, lauwarm
- 30 g Rapsöl, etwas mehr zum Einfetten
- 1 Ei
- 1 TL Essig
- 1 Prise Salz
Mohnfülle
- 300 g Mohnsamen
- 50 g Zucker
- 2 TL Vanillezucker
- 150 g Milch
- 1 EL Honig
- 2 EL Rum
- 1 TL Zimt, gemahlen
- 1 TL Zitronenschale, gerieben
- 1 Prise Salz
- 1 Prise Nelken, gemahlen
Butterbrösel
- 50 g Haselnüsse
- 100 g Butter, in Stücken
- 150 g Semmelbrösel
Zwetschkenfülle
- 1500 g Zwetschken, geviertelt, entsteint
- 130 - 150 g Zucker, je nach Süße der Zwetschken
- 1 TL Zimt, gemahlen
Fertigstellung
- 80 g Butter, in Stücken
- Weizenmehl zum Bemehlen
- Nutriční hodnoty
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2305 kJ / 550 kcal
- Protein
- 11 g
- Sacharidy
- 58 g
- Tuk
- 30 g
- Vláknina
- 10.1 g
Alternativní recepty
Topfenstrudel
2h 10min
Topfen-Marillen-Strudel
1 Std. 30 Min
Mürber Birnen-Walnuss-Strudel
2h
Apfelstrudel
1 Std. 20 Min
Zwetschkenfleck
1 Std. 30 Min
Topfengolatschen
50min
Kirschenstrudel
1h 45min
Joghurt-Erdbeer-Topfentorte
5 Std. 20 Min
Topfengitterkuchen mit Kirschen
1 Std. 15 Min
Kardinalschnitten
3 Std.
Nussstrudel
2 Std. 30 Min
Apfelschlangerl
2h