Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 2 - 4 eggplants (approx. 1000 g)
- 1 lemon, zested and juiced
- 5 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 1 garlic clove
- 100 g plain yoghurt
- 50 g tahini
- 30 g extra virgin olive oil
- 1 pinch salt, to taste
- Nutriční hodnoty
- na 1140 g
- Kalorie
- 4425.8 kJ / 1057.8 kcal
- Protein
- 29.4 g
- Sacharidy
- 119 g
- Tuk
- 63.4 g
- Nasycený tuk
- 10.5 g
- Vláknina
- 55.8 g
- Sodík
- 288.7 mg
Alternativní recepty
Falafel
25h 30min
Baba ghanoush
1h
Pearl barley risotto with asparagus
1 Std. 5 Min
Polenta
25min
Linseed crackers with mutabbal beitinjan (eggplant dip)
16h 20min
Eggplant with burghul
55 Min
Roasted carrot dip
1h
Traditional hommus
25 Std. 5 Min
Grilled eggplant dip
2 Std.
Tzatziki dip
15min
Hommus
15min
Rosemary and thyme polenta chips
1h