
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Strudelteig (für 2 Strudel)
- 300 g Weizenmehl, glatt
- 30 g neutrales Öl etwas mehr zum Einfetten
- 150 g Wasser lauwarm
- 1 EL Apfelessig
- 1 Prise Salz
Topfenfülle
- 150 g Semmelwürfel
- 4 Eier getrennt
- 200 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 85 g Butter in Stücken
- 40 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 1000 g Topfen, 20% Fett
- 250 g Sauerrahm
- 1 Packung Vanillepuddingpulver (für 0,5 l)
- 2 TL Zitronenschale, gerieben
Fertigstellung
- Weizenmehl zum Bemehlen
- 100 g Butter in Stücken
- Staubzucker zum Bestreuen
- Nutriční hodnoty
- na 1 Portion
- Kalorie
- 489 kcal / 2045 kJ
- Protein
- 15 g
- Tuk
- 24 g
- Sacharidy
- 52 g
- Vláknina
- 1.4 g
Alternativní recepty
Marillenknödel "die Besten"
1hod.
Apfelstrudel
1hod. 20min
Marillenknödel mit Zuckerbröseln
1hod. 10min
Topfenknödel mit Marillenröster
1hod. 20min
Topfenknödel mit Zwetschkenröster
50min
Scheiterhaufen
1hod. 30min
Topfen-Marillen-Strudel
1hod. 30min
Zwetschkenknödel mit Butterbröseln
1hod.
Topfenpalatschinken
1hod. 30min
Nussstrudel
2hod. 30min
Reisauflauf mit Äpfeln
1hod. 45min
Buchteln mit Vanillesauce
1hod. 40min