Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Sachermasse
- 130 g Butter in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 6 Eier (Größe M)
- 1 Prise Salz
- 180 g Feinkristallzucker
- 130 g Zartbitterkuvertüre, grob gehackt
- 40 g Staubzucker
- 2 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 130 g Weizenmehl, glatt
- ½ TL Backpulver
Füllung, Glasur und Fertigstellung
- 250 g Marillenmarmelade, passiert
- 1 EL Rum
- 100 g Zartbitter-Kuvertüre, in Stücken
- 350 g Schlagobers
- 1 Päckchen Sahnesteif (volitelně)
- Nutriční hodnoty
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1988 kJ / 475 kcal
- Protein
- 6 g
- Sacharidy
- 54 g
- Tuk
- 28 g
- Nasycený tuk
- 17 g
- Vláknina
- 2 g
- Sodík
- 92 mg
Alternativní recepty
Marillenknödel "die Besten"
1 Std.
Marillenknödel mit Zuckerbröseln
1 Std. 10 Min
Topfengolatschen
50 Min
Biskuitroulade mit Erdbeer-Topfen-Fülle
4h 35 min
Erdbeer-Topfen-Strudel
3 Std. 5 Min
Ribiselschnitten
1 Std.
Schnelle Biskuitroulade
30 Min
Eva's Sachertorte
1 Std. 40 Min
Kardinalschnitten
3 Std.
Ribiseltorte mit Schneehaube
1 Std. 10 Min
Marillenkuchen
1 Std. 30 Min
Malakofftorte
10 Std. 20 Min